СтаттіЩо приготувати?

Як приготувати млинці на Масляну

Млинці — страва з категорії примхливих. То грудкою, то з грудочками, то рвуться, то прилипають, то товсті, як оладки, то занадто діряві. Загалом, суцільна морока і нерви. Щоб млинці вийшли рівними й тонкими, ми підготували для вас 15 простих, але дуже корисних порад, які допоможуть стати гуру в цій справі.

  • Найкраще використовувати чавунну сковорідку з товстим дном. Вона хоч і повільно нагрівається, але, коли набере жар, її вже не зупиниш.
  • Прислухайтеся до сковорідки: різке і гучне шипіння — сковорідка сильно розігріта, ледь чутне — то що потрібно.
  • Не лінуйтеся просівати борошно. Так ви не тільки очистите її від грудочок і домішок, а й наситите повітрям. З такою мукою тісто стає легким і пишним.
  • Для кращого млинцевого замісу бажано, щоб молоко і яйця були кімнатної температури. Їх варто заздалегідь дістати з холодильника або трохи зігріти перед використанням.
  • Ідеальна консистенція для млинців повинна нагадувати рідку сметану або жирні вершки. Якщо тісто вийшло дуже густе, його можна розбавити водою або пивом, тоді вони вийдуть міцними. Млинці, замішані на молоці, виходять тонше, ніж ті, які зроблені на кефірі. Молоко + вода в тісті = хрусткі млинці. Молоко + пиво = повітряні млинці.

  • «Дірчасті» млинці роблять так: в тісто вмішуються збиті білки, змішуючи їх з тістом рухами зверху вниз — після чого додати олій і відразу ж приступати до випікання, поки тісто не осіло.
  • Яйця краще окремо збити виделкою з дрібкою цукру і солі. Тоді тісто виходить пористим.
  • Борошно краще змішати з молоком, і тільки потім додати в суміш збиті яйця.
  • Перед смаженням залиште тісто настоятися півгодини.
  • Після очікування тісто перед смаженням перемішувати не потрібно.

  • Додайте ложку рослинної олії в тісто. Тоді млинці не будуть липнути до сковорідки. До речі, якщо в тісті є олія, то змащувати сковороду потрібно тільки перед першим млинцем.
  • Сковорода повинна бути розпечена, щоб млинці не прилипали. Як перевірити готовність сковороди: налита на сковороду чайна ложка олії вмить нагрівається, легко розтікається, але ще не димить. Якщо перший млинець грудкою — швидше за все, через недостатньо прогріту сковороду. Смажити краще на помірному вогні. Якщо млинці рвуться і не пропікаються, значить, в тісті не вистачає борошна.
  • Чим більше в тісті цукру, тим рум’яніші виходять краї млинців. Але тут важливо знати міру, занадто солодке тісто пригоратиме.
  • Якщо скропити готові солодкі млинці лимонним соком, це підкреслить тонкий смак тіста.
  • Готові млинці складайте стопкою і промазуйте розтопленим вершковим маслом, занурюючи в нього пензлик. Цю важливу операцію можна довірити комусь із членів сім’ї — особливо добре вона виходить у дітей.

Традиційний рецепт млинців

Інгредієнти:

  • Молоко 0,5 літра
  • Яйця 3 штуки
  • Олія (для змащування сковороди) 1 столова ложка
  • Борошно 250 грамів
  • Цукор 1 столова ложка
  • Сіль 1 щіпка
  • Масло вершкове 1 столова ложка

Приготування:

  1. Змішайте яйця, сіль, цукор і розмішайте міксером. Введіть борошно і влийте молоко. Збийте млинцеве тісто, щоб домогтися однорідної консистенції. Слідом відправте в тісто рослинну олію, щоб млинці в момент смаження легко переверталися і не пригорали. Розігрійте пательню і змастіть олією.
  2. Налийте в центр сковорідки невелику порцію тіста. Відразу ж поверніть сковорідку по колу, щоб тісто рівномірно розподілилося по всій поверхні.
  3. Смажимо млинці на середньому вогні з обох сторін до зарум’янювання. Млинці дуже тонкі, тому перевертайте їх акуратно за допомогою лопатки. Після того, як млинець буде готовий, зніміть з пательні й змастіть вершковим маслом, щоб краї не були сухими, а млинці вийшли ніжними.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Сім дуже легких десертів з полуниці

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close