СтаттіЩо приготувати?

Так ви ще не готували: Рецепти з моркви.

Хрустка морква містить у своєму складі велику кількість вітамінів і мінералів. Особливе місце серед них займає бета-каротин, який в організмі людини перетворюється на вітамін А. Додайте моркву у свій раціон і зовсім скоро ви побачите позитивні зміни в організмі. Імунітет зміцниться, шкіра поверне природний блиск, травлення нормалізується, а настрій підніметься.

Ділимося добіркою з 15 рецептів, які змусять вас остаточно і безповоротно полюбити моркву.

Морква в беконі

Інгредієнти:

  • Морква, очищена 800 грамів
  • Бекон 400 грамів
  • Кленовий сироп 1/4 склянки

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200 °C.
  2. Оберніть кожну морква скибочкою бекону.
  3. Викладіть на деко і запікайте 20-30 хвилин до м’якості моркви. В середині процесу запікання полийте моркву кленовим сиропом, щоб вона карамелізувалась.
  4. Або викладіть моркву в беконі на сковороду і, періодично перевертаючи, доведіть до готовності. Також в середині обсмажування залийте кленовим сиропом.
  5. Дістаньте з духовки, подавайте разом зі свіжими овочами, нарізаними соломкою, або як самостійну страву.

Карамелізована морква з чилі

Інгредієнти:

  • Морква, очищена 800 грамів
  • Мед 1 столова ложка
  • Шрірача (або будь-який соус на основі чилі) 1 столова ложка
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець за смаком
  • Рослинна олія 1 столова ложка

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200 °C.
  2. Наріжте моркву на скибочки.
  3. Додайте до моркви мед, шрірачу, сіль, перець, олію і ретельно перемішайте.
  4. Викладіть моркву на деко тонким шаром і поставте запікати на 15-20 хвилин. Перекладайте акуратно, щоб надлишки меду і шрірачі не залишалися на деку, інакше вони можуть пригоріти. Якщо на дні посуду, в якому лежала морква, залишається сік, залиште його для заправки при сервіруванні.
  5. В середині готування переверніть моркву на іншу сторону.
  6. Дістаньте моркву з духовки, перемішайте.
  7. Подавайте гарячою.

Морква по-корейськи

Інгредієнти:

  • Морква 3 штуки
  • Запашний перець горошком 10 штук
  • Подрібнений часник 3 зубчики
  • Сушений перець чилі 1 штука
  • Сіль за смаком
  • Цукор за смаком
  • Зерна коріандру за смаком
  • Рослинна олія 1/2 склянки
  • Оцтова кислота за смаком

Приготування:

  1. Моркву очистьте і натріть на середній терці.
  2. Всі спеції з’єднайте в мисці й подрібніть в порошок.
  3. Сіль змішайте з цукром. Додайте 2 столові ложки води. Дочекайтеся, поки суміш злегка розчиниться і залийте рослинною олією. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння.
  4. Моркву викладіть в миску з кришкою, що щільно закривається. Додайте спеції. Перемішайте. Потім влийте киплячу олійну суміш.
  5. Зверху влийте невелику кількість оцтової кислоти. Закрийте кришкою й акуратно струсіть.
  6. Залиште моркву в контейнері на 2-3 години.
  7. Подавайте до столу.

Печена морква в бальзамічному оцті

Інгредієнти:

  • Молода морква 600 грамів
  • Бальзамічний оцет 2 столові ложки
  • Мед 1 столова ложка + Для сервірування
  • Оливкова олія 2 столові ложки
  • Сіль за смаком
  • Перець за смаком
  • Свіжа петрушка для сервірування

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 220 °C. Обробіть рослинною олією форму для запікання.
  2. У невеликому посуді змішайте мед, бальзамічний оцет і оливкову олію.
  3. Залийте сумішшю промиту очищену моркву, руками ретельно розподіліть суміш по плодах.
  4. Викладіть моркву в форму для запікання і соусом покрийте блюдо.
  5. Запікайте близько 40 хвилин, в середині готування 1 раз перемішайте, щоб морква рівномірно карамелізувалась.
  6. Витягніть продукти з духовки й збризніть медом за смаком.
  7. Посоліть, поперчіть і додайте петрушку за смаком.
  8. Подавайте відразу, як гарнір або як самостійну страву.

Морква з нутом і фетою

Інгредієнти:

  • Морква 500 грамів
  • Варений або консервований нут 400 грамів
  • Фета 200 грамів
  • Фісташки 100 грамів
  • Шпинат 2 жмені
  • М’ята 5 гілочок
  • Мелена зіра 2 чайні ложки
  • Сік з 1/2 лимона
  • Світлий мед 1 столова ложка
  • Оливкова олія 2 столові ложки

Приготування:

  1. Духовку розігрійте до 200 °C.
  2. Моркву очистьте, розріжте на шматки завдовжки 5 сантиметрів, а потім розріжте кожен ще на 4-6 частин. Покладіть моркву на деко, посипте зірою і полийте столовою ложкою оливкової олії. Посоліть, поперчіть і перемішайте. Запікайте до готовності протягом 30-40 хвилин. Перекладіть гарячу моркву в миску.
  3. Відкиньте нут на друшляк. Промийте і додайте до моркви.
  4. Змішайте лимонний сік, мед і столову ложку оливкової олії. Заправте овочі, поки морква ще гаряча. Остудіть.
  5. Крупно наріжте листя м’яти й шпинату, порубайте фісташки. Додайте в салат.
  6. Фету розімніть виделкою на невеликі шматочки й посипте блюдо безпосередньо перед подачею.

Пиріг з морквою

Інгредієнти:

  • Тісто брізе 1 лист
  • Вершки кокосові 200 мілілітрів
  • Каррі в порошку 1 столова ложка
  • Яйце куряче 3 штуки
  • Морква 300 грамів
  • Петрушка кілька гілочок
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець за смаком
  • Масло вершкове 10 грамів
  • Кокосова стружка за смаком

Приготування:

  1. Збийте в мисці яйця. Додайте каррі й кокосові вершки, продовжуючи збивати. Посоліть, поперчіть і перемішайте.
  2. Форму для випічки змастіть вершковим маслом і викладіть в неї злегка розкачаний лист тіста. Проколіть тісто виделкою в декількох місцях.
  3. Вилийте на тісто приготовлену яєчно-вершкову масу, а потім рівномірно розподіліть на пиріг очищену моркву. Якщо вона занадто велика, потрібно її попередньо розрізати уздовж на 2 або 4 частини.
  4. Випікайте пиріг у попередньо розігрітій до 200 °C духовці 25-30 хвилин, а потім посипте кокосовою стружкою і готуйте ще 5 хвилин.
  5. Перед подачею посипте пиріг рубленою петрушкою.

Хумус з морквою і куркумою

Інгредієнти:

  • Нут відварений 400 грамів
  • Морква середня 2-3 штуки
  • Паста тахіні 1 столова ложка
  • Лимон 2 штуки
  • Часник 2 зубчики
  • Куркума в порошку 1,5 столової ложки
  • Імбир в порошку 1/2 чайної ложки
  • Паприка в порошку 1/4 чайної ложки
  • Оливкова олія 1 столова ложка
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець за смаком

Приготування:

  1. Моркву наріжте кружальцями й викладіть на деко, застелене фольгою.
  2. Посипте 1/2 столової ложки куркуми й додайте зубчик очищеного і видавленого через прес часнику.
  3. Збризніть оливковою олією, посоліть, поперчіть і запікайте в попередньо розігрітій духовці на функції “гриль” 20 хвилин, перевернувши в середині готування.
  4. Викладіть моркву в блендер. Додайте нут, очищений зубчик часнику, пасту тахіні, сік 2-х лимонів і всі прянощі.
  5. Подрібніть до отримання гладкої однорідної маси. Якщо хумус дуже густий, можна додати кілька столових ложок води або оливкової олії.

Кус-кус з морквою, шпинатом і фісташками

Інгредієнти:

  • Кус-кус 1 стакан
  • Морква 2 штуки
  • Шпинат 3 склянки
  • Смажені фісташки 1/4 чашки
  • Оливкова олія 1 столова ложка
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець за смаком

Приготування:

  1. Відваріть кус-кус, дотримуючись інструкції на упаковці.
  2. Моркву натріть на крупній тертці.
  3. У мисці змішайте кус-кус, моркву, шпинат і фісташки.
  4. Додайте оливкову олію.
  5. Посоліть і поперчіть.
  6. Подавайте до столу.

Ролл з морквою і хумусом

Інгредієнти:

  • Хумус 200 грамів
  • Лаваш 4 штуки
  • Салатні листя до смаку велика жменя
  • Морква 4 штуки

Приготування:

  1. Лаваш за бажанням можна злегка підігріти в мікрохвильовці.
  2. Моркву очистьте і наріжте соломкою.
  3. Викладіть в кожен лаваш спершу хумус, потім моркву, а поверх салатне листя.
  4. Скачайте рол і подавайте до столу.

Лосось з мигдалем і морквою

Інгредієнти:

  • Обсмажений мигдаль 1/3 чашки
  • Морква 2 штуки
  • Цибуля-шалот 1 штука
  • Сухе біле вино 1/4 склянки
  • Філе лосося 240 грамів
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець за смаком
  • Лимон 1 штука

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200 °C.
  2. Цибулю і моркву наріжте середньо. Викладіть овочі на деко. Залийте вином.
  3. Зверху викладіть філе лосося. Посоліть, поперчіть.
  4. Лимон наріжте тонкими скибочками. Викладіть поверх риби.
  5. Накрийте лосось фольгою і готуйте 30-35 хвилин.
  6. Перед подачею посипте рибу мигдалем.

Салат з моркви з авокадо

Інгредієнти:

  • Морква 500 грамів
  • Кмин 2 чайні ложки
  • Чилі-перчик сушений 1 штука
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець за смаком
  • Часник 2 зубчики
  • Кмин 4 гілочки
  • Оливкова олія 3 столові ложки
  • Червоний винний оцет 1 столова ложка
  • Апельсин 1 штука
  • Лимон 1 штука
  • Авокадо 3 штуки
  • Чіабата 4 скибочки
  • Салат-мікс 200 грамів
  • Грецький йогурт 150 мілілітрів
  • Суміш насіння 4 столові ложки

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 °C.
  2. Моркву проваріть в підсоленій воді протягом 10 хвилин до напівготовності. Злийте воду і викладіть на деко.
  3. Змішайте кмин, сіль і перець. Додайте часник і подрібніть все в ступці. Влийте оливкову олію й оцет. Полийте сумішшю моркву. Додайте розрізані навпіл апельсин і лимон. Помістіть деко в духовку і запікайте протягом 20 хвилин.
  4. Авокадо розріжте, видаліть кісточку, розріжте на часточки. Викладіть у велику миску.
  5. Додайте запечену моркву. За допомогою щипців відіжміть лимони та апельсини. Додайте оливкову олію, оцет і перемішайте.
  6. Викладіть салат, хліб, підсмажений в тостері, полийте йогуртом і посипте насінням.

Ранковий пудинг з морквою

Інгредієнти:

  • Ванільний йогурт 1 стакан
  • Молоко 1/2 стакана
  • Родзинки 1/4 стакана
  • Волоські горіхи 1/4 стакана
  • Морква терта 1/4 стакана
  • Насіння Чіа 2 столові ложки
  • Кленовий сироп 2 столові ложки
  • Кориця 1/2 чайної ложки
  • Мускатний горіх 1/2 чайної ложки
  • Корінь імбиру 1 см
  • Сіль щіпка

Приготування:

  1. Змішайте всі інгредієнти (крім горіхів і родзинок) в мисці.
  2. Розкладіть отриману суміш у 2 відповідні місткості й приберіть на ніч в холодильник.
  3. Перед подачею посипте родзинками й горішками.

Йогуртовий смузі з бананом і морквою

Інгредієнти:

  • Нежирний йогурт або кефір 1 стакан
  • Яблуко 1 штука
  • Банан 2 штуки
  • Морква 2 штуки

Приготування:

  1. Банан і моркву почистьте, довільно наріжте разом з яблуком, з якого необхідно видалити серцевину.
  2. Викладіть всі інгредієнти в блендер і змішайте до однорідної консистенції.
  3. Розлийте смузі в стакани й прикрасите скибочками банана.

Пюре з картоплі й моркви

Інгредієнти:

  • Сіль за смаком
  • Картопля 900 грамів
  • Морква 900 грамів
  • Вершкове масло 2-4 столові ложки
  • Шафран щіпка
  • Цедра з 1 лимона
  • Молоко 1/2 чашки

Приготування:

  1. Відваріть картоплю і моркву в підсоленій воді до м’якості. Злийте воду.
  2. Розімніть моркву з вершковим маслом, шафраном і тертою цедрою лимона за допомогою ступки.
  3. Додайте картоплю і знову гарненько все розімніть.
  4. Тонкою цівкою влийте молоко.
  5. Посоліть.
  6. Ще раз гарненько розмішайте і подавайте блюдо до столу.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: 5 простих і дуже смачних рецептів в горщиках

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close