СтаттіЩо приготувати?

Страви з цвітної капусти. 7 оригінальних рецептів

Цвітна капуста — один з найкорисніших продуктів, який просто необхідно включити у свій раціон, щоб не постраждати від весняного авітамінозу. Цей овоч багатий на вітаміни С, А і B, легко засвоюється і містить багато клітковини, корисної для здорового травлення. Розповідаємо, як приготувати цвітну капусту смачно й оригінально.

Цвітна капуста, запечена з медом і часником

Інгредієнти:

  • Суцвіття цвітної капусти 600 грамів
  • Мед 6 столових ложок
  • Часник 4 зубчики
  • Цибулевий порошок 1 чайна ложка
  • Кукурудзяний крохмаль 2 чайні ложки
  • Соєвий соус 1/2 столової ложки
  • Гострий тайський соус 1 столова ложка (за смаком)

Приготування:

  1. Поставте духовку розігріватися на 200 °C, деко застеліть пергаментним папером.
  2. Розділіть цвітну капусту на суцвіття і розкладіть їх на лист. Запікайте близько 15 хвилин до появи рум’яного кольору, потім охолодіть протягом 10 хвилин.
  3. Поки капуста запікається, в глибокій сковороді зробіть соус. Для цього змішайте мед, подрібнений часник, цибульний порошок, соєвий і гострий соус до однорідної консистенції. Потім влийте розведений в шести столових ложках води крохмаль і знову ретельно перемішайте. Готуйте соус близько п’яти хвилин, поки він не загусне, потім охолодіть протягом п’яти хвилин.
  4. Перекладіть капусту в глибоку миску і влийте туди соус. Як слід перемішайте і подавайте до столу, за смаком прикрасивши зеленою цибулею.

Пряний салат з цвітною капустою, рисом і овочами

Інгредієнти:

  • Суцвіття цвітної капусти 600 грамів
  • Харчова кокосова олія 1 чайна ложка
  • Кленовий сироп 1 столова ложка
  • Каджунська приправа 1,5 чайної ложки
  • Сіль, перець за смаком
  • Листова капуста кале 6 листів
  • Відварений червоний рис 1 чашка
  • Терта морква 1 штука
  • Огірок 1 штука
  • Помідори черрі 1 чашка
  • Редис 3 штуки
  • Сік одного лимона
  • Оливкова олія за смаком

Приготування:

  1. Поставте духовку розігріватися на 200 °C, деко застеліть пергаментним папером. Капусту розділіть на суцвіття і змішайте з кокосовою олією і кленовим сиропом. Посипте каджунською приправою і запікайте близько 20 хвилин до готовності. Під час готування перемішайте блюдо хоча б один раз.
  2. Поки готується капуста, змішайте решту інгредієнтів для салату. У велику миску викладіть нарізані скибочки огірка і редиски. Додайте помідори черрі, відварений рис, терту моркву, листи капусти кале, приправи й спеції за смаком, заправку з лимонного соку й оливкової олії.
  3. Готову капусту додайте до решти інгредієнтів, ретельно все перемішавши. Салат готовий!

Суп-пюре з цвітною капустою і цибулею порей

Інгредієнти:

  • Цвітна капуста 600 грамів
  • Цибуля-порей 1 штука
  • Часник 2 зубчики
  • Овочевий бульйон 800 мілілітрів
  • Молоко 2 чашки
  • Вершкове масло 1 столова ложка
  • Оливкова олія 2 столові ложки
  • Сіль, перець за смаком
  • Зелена цибуля для подачі

Приготування:

  1. Поставте духовку розігріватися на 200 °C, деко застеліть пергаментним папером. Капусту розділіть на суцвіття і змішайте з оливковою олією, сіллю і перцем. Запікайте її близько 20 хвилин до готовності й золотистого кольору.
  2. У великій каструлі на середньому вогні розігрійте вершкове масло, підсмажте на ньому подрібнену цибулю-порей. Додайте дрібно нарізаний часник і готуйте ще кілька хвилин. Потім додайте цвітну капусту, молоко і бульйон. Варіть близько 10 хвилин.
  3. Використовуючи занурювальний блендер, подрібніть суп прямо в каструлі. Подавайте його, прикрасивши зеленою цибулею або грінками.

Пиріг з цвітною капустою і рікоттою

Інгредієнти:

  • Цвітна капуста 1 пачка
  • Листкове тісто готове 1 пачка
  • Рікотта 250 грамів
  • Твердий сир 150 грамів
  • Томатна паста 1 чайна ложка
  • Кріп за смаком
  • Борошно 2 столові ложки
  • Сіль, перець за смаком

Приготування:

  1. Поставте духовку розігріватися на 220 °C, деко посипте борошном, а тісто необхідно розморозити.
  2. Твердний сир натріть на тертці. Рікотту змішайте з томатною пастою, додайте кріп і збийте до отримання однорідної суміші.
  3. Суцвіття капусти відваріть до напівготовності, потім трохи остудіть і дайте підсохнути.
  4. Розкачайте тісто і викладіть на деко. Суміш з рікоттою розподіліть по поверхні тіста, зверху викладіть капусту, додайте спеції та приправи, а потім посипте все тертим сиром. Загніть у пирога краї, за бажанням змастивши їх яйцем.
  5. Випікайте пиріг 15-20 хвилин до готовності.

Лазанья з цвітною капустою

Інгредієнти:

  • Цвітна капуста 300 грамів
  • Готові сухі листи лазаньї 6 штук
  • Морква 1 штука
  • Червоний солодкий перець 1 штука
  • Помідори 3 штуки
  • Рослинна олія 6 столових ложок
  • Молоко 900 мілілітрів
  • Спеції та приправи за смаком
  • Свіжа зелень за смаком

Приготування:

  1. Поставте духовку розігріватися на 180 °C, підготуйте деко. Подрібніть зелень, а помідори наріжте кубиками.
  2. Моркву, перець, суцвіття капусти наріжте дрібними кубиками й обсмажте їх в оливковій олії близько 10 хвилин на невеликому вогні.
  3. Зробіть соус бешамель: в каструлі з товстим дном розігрійте 4 столові ложки олії на повільному вогні, додайте борошно й обсмажте протягом п’яти хвилин на слабкому вогні, постійно помішуючи. Влийте молоко, продовжуючи помішувати віночком. Додайте спеції й приправи. Варіть до загустіння.
  4. У деко викладайте лазанью наступним способом: три листи лазаньї, помідори, зелень. Використовуйте половину соусу бешамель, щоб просочити краї листів лазаньї.
  5. Накрийте блюдо іншим шаром з листів лазаньї, викладіть обсмажені овочі й полийте зверху соусом. За бажанням ви можете використовувати панірувальні сухарі. Випікайте лазанью близько пів години до готовності.

Тортилья з цвітної капусти

Інгредієнти:

  • Цвітна капуста 500 грамів
  • Яйця 2 штуки
  • Петрушка кілька гілочок
  • Сіль, перець за смаком

Приготування:

  1. Поставте духовку розігріватися на 180 °C, підготуйте деко, застеливши його пергаментом.
  2. Капусту розділіть на суцвіття і подрібніть в блендері до стану пюре.
  3. Додайте яйця, приправи та спеції, подрібнену петрушку і знову перемішайте все до однорідної консистенції.
  4. Викладіть тісто на папір, сформувавши кола розміром з блюдце. Випікайте тортильї по 10 хвилин з кожного боку.
  5. У сухій сковороді злегка обсмажте готові тортильї з обох сторін, притискаючи виделкою.
  6. Подавайте блюдо з вершковим соусом або сметаною, прикрасивши за бажанням свіжою зеленню.

Цвітна капуста каррі

Інгредієнти:

  • Цвітна капуста 1 качан
  • Рослинна олія 2 столові ложки
  • Лимонний сік 2 столові ложки
  • Порошок каррі 1 столова ложка
  • Сіль, перець за смаком

Приготування:

  1. Поставте духовку розігріватися на 200 °C, підготуйте деко, змастивши його олією. Цвітну капусту розділіть на суцвіття і крупно наріжте.
  2. У великій мисці змішайте капусту, порошок каррі, сіль, перець, лимонний сік і рослинну олію. Викладіть суцвіття на деко в один шар.
  3. Запікайте капусту близько пів години, поки вона не підсмажиться. Прикрасите за смаком свіжою зеленню і подавайте до столу.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Страви з кукурудзи

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close