СтаттіЩо приготувати?

Страви з кукурудзи. Сім дуже класних рецептів

Варену кукурудзу і зараз можна зустріти на вулицях будь-якого міста. Ця страва користується популярністю: можна швидко перекусити чимось гарячим і вирушити далі у своїх справах. Як правило, на цьому варіанти приготування кукурудзи в голові у середньостатистичного городянина закінчуються.

Дуже даремно, адже кукурудза – смачний і корисний злак, з якого можна приготувати по-справжньому вишукані й незвичайні страви. Насправді варіантів приготування цього життєрадісного злаку дуже багато. Такий обід або вечеря не тільки вгамує почуття голоду, але і подарує вітамінний заряд вашому організму. У кукурудзі містяться вітаміни А, Е, С, К, РР, групи B.

Ділимося підбіркою рецептів з кукурудзи, які змусять вас по-новому поглянути на цей звичний продукт. Спробуйте їх усі!

Кукурудза на грилі

На грилі часто готують м’ясо, курку, рибу і деякі види овочів: помідори, печериці та болгарський перець. Смачною на грилі вийде і кукурудза. Спробуйте цей рецепт під час найближчої поїздки на природу.

Інгредієнти:

  • Вершкове масло 4 столові ложки
  • Паста місо 1 столова ложка
  • Кукурудза 4 качани
  • Рослинна олія 2 столові ложки
  • Сіль за смаком
  • Насіння кунжуту за смаком

Приготування:

  1. Змішайте вершкове масло і місо в невеликій мисці.
  2. Натріть кукурудзу сумішшю. Посоліть.
  3. Обсмажуйте кукурудзу на грилі, нагрітому до середньої температури, протягом 5 хвилин, періодично помішуючи.
  4. Посипте кукурудзу насінням кунжуту і подавайте до столу.

Кукурудза під сирним соусом

Мало хто знає, але кукурудза ідеально поєднується з сирним соусом. Вона моментально набуває вишукані гастрономічні нотки й відкривається для гурманів абсолютно з іншого боку. Якщо вам хочеться спробувати таку кукурудзу, яку ви ще жодного разу не пробували, то цей рецепт вам дійсно підходить.

Інгредієнти:

  • Кукурудзяні качани 2 штуки
  • Фета 30 грамів
  • Сметана або жирні вершки 1 столова ложка
  • Фундук подрібнений 1 столова ложка
  • Сіль за смаком
  • Паприка за смаком
  • Кінза невеликий пучок
  • Лайм 1/2 штуки

Приготування:

  1. Кукурудзу відваріть (молоді качани помістіть в холодну воду і варіть близько 20 хвилин після закипання).
  2. Потім обсмажте в тефлоновій сковороді без олії по 2 хвилини з кожного боку.
  3. Приготуйте соус, змішавши в однорідну масу сир фета, сметану і горіхи. Посоліть і додайте за смаком паприку.
  4. Коли кукурудза буде готова, збризніть її соком лайма. Перед подачею полийте соусом і посипте дрібно нарізаною кінзою.

Печена солодка картопля з кукурудзою

Фарширована картопля користується великою популярністю в Америці. У нашій країні це блюдо ще не завоювало так багато фанатів, але все до цього йде. Картоплю, в тому числі солодку, можна нафарширувати абсолютно будь-якими інгредієнтами – наприклад, кукурудзою. Вийде смачно і дуже незвично.

Інгредієнти:

  • Батат 2 штуки
  • Кукурудза 1 качан
  • Сметана 1 столова ложка
  • Червона цибуля 1 штука
  • Паприка за смаком
  • Сіль за смаком
  • Оливкова олія 2-3 столові ложки

Приготування:

  1. Змастіть оливковою олією батат і кукурудзу, трохи посоліть.
  2. Викладіть овочі на деко і запікайте в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці 20 хвилин для кукурудзи і 40 хвилин для солодкої картоплі.
  3. Зріжте з качана кукурудзу, і коли солодка картопля буде готова, злегка її надріжте і нафаршируйте кукурудзою.
  4. Зверху додайте сметану і нарізану кільцями цибулю, посипте паприкою.

Кростіні по-мексиканськи

З кукурудзи можна готувати не тільки перші й другі страви, а й апетитні закуски. Радимо обов’язково спробувати італійський міні-бутерброд під назвою “кростіні” в мексиканському стилі. Для приготування цієї страви вам буде потрібно кукурудза і кілька фірмових мексиканських спецій і інгредієнтів.

Інгредієнти:

  • Кукурудза 2 качани
  • Рослинна олія 1 столова ложка
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець за смаком
  • Чіабатта 12 скибочок (можна звичайний багет)
  • Часник 1/2 зубчики
  • Сметана 1/4 чашки
  • Фета 3 столові ложки
  • Скибочки лайма для подачі
  • Листя кінзи для подачі
  • Порошок чилі для подачі

Приготування:

  1. Змастіть кукурудзу рослинною олією. Посоліть, поперчіть.
  2. Готуйте кукурудзу на грилі, розігрітому на середньо-сильному вогні. Наріжте на середні шматочки.
  3. Чіабатту наріжте на скибочки. Підсушіть на грилі. Натріть часником.
  4. Змішайте сметану з фетою.
  5. Змастіть підсушений хліб сметанною сумішшю.
  6. Зверху викладіть кукурудзу.
  7. Прикрасьте кростіні скибочками лайма, рубаною кінзою і посипте порошком чилі.
  8. Подавайте кростіні до столу.

Пряний чаудер з кукурудзою

Чаудер – традиційний американський суп родом з прибережних штатів. Рецепти Чаудер розрізняються залежно від штату. Кожен регіон привніс щось своє в рецепт цієї “юшки”. Чаудер з кукурудзи готують в штаті Вірджинія під час дозрівання врожаю цього злаку. Беріть рецепт на замітку.

Інгредієнти:

  • Картопля 430 грамів
  • Кукурудзяні зерна (консервовані) 340 грамів
  • Селера 1 стебло
  • Вершкове масло 2 столові ложки
  • Борошно 1 столова ложка
  • Паприка 1 столова ложка
  • Овочевий бульйон 1 літр
  • Густі вершки 1 столова ложка
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець за смаком

Приготування:

  1. Очистіть картоплю і наріжте її кубиками.
  2. Дрібно наріжте селеру.
  3. Розтопити масло у великій каструлі.
  4. Додайте борошно, розмішайте, а потім додайте паприку.
  5. Додайте овочевий бульйон, картоплю, селеру, сіль і перець.
  6. Варіть на слабкому вогні 10-12 хвилин (картопля тільки почне пом’якшуватися).
  7. Додайте кукурудзу і доведіть до кипіння.
  8. Варіть, періодично помішуючи, на слабкому вогні ще 10-15 хвилин (до готовності картоплі).
  9. Додайте густі вершки й відразу ж подавайте.

Салат з кукурудзою й авокадо

Кукурудзу сміливо можна додавати в різноманітні салати. Вона ідеально поєднується з іншими овочами. Кукурудза може стати як вдалим додатковим інгредієнтом, так і справжнісінькою основою страви. Приклад другого варіанту – салат з кукурудзою й авокадо.

Інгредієнти:

  • Консервована кукурудза 300 грамів
  • Базилік за смаком
  • Томати черрі 150 грамів
  • Авокадо 1 штука
  • Оливкова олія 1 столова ложка

Приготування:

  1. Банку з кукурудзою відкрийте. Злийте воду. Перекладіть кукурудзу в миску.
  2. Томати черрі наріжте на половинки й відправте до кукурудзи.
  3. Авокадо розріжте на половинки, видаліть кісточку і витягніть м’якуш. Наріжте її кубиками. Надішліть в миску.
  4. Базилік порубати й додайте в салат.
  5. Перед подачею заправте салат оливковою олією і гарненько перемішайте.

Кесадилья з кукурудзою і квасолею

Кукурудза – улюблений інгредієнт жителів сонячної Мексики. Вони намагаються додавати її в будь-які страви, але найулюбленішим все ж залишається кесадилья. Додайте до цієї страви трохи квасолі, щоб зробити її ще смачніше, поживніше і ситніше.

Інгредієнти:

  • Консервована кукурудза 1 банка
  • Відварна чорна квасоля 300 грамів
  • Ріпчаста цибуля 2 штуки
  • Коржі 12 штук
  • Тертий сир 200 грамів
  • Зелену цибулю кілька пір’я
  • Оливкова олія за смаком
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець за смаком

Приготування:

  1. Цибулю очистіть, дрібно наріжте й обсмажте на сковороді з невеликою кількістю оливкової олії до золотистої скоринки.
  2. У мисці змішайте кукурудзу, квасолю і смажену цибулю. Посоліть і поперчіть.
  3. Деко збризніть оливковою олією і викладіть на нього коржі. Зверху на них рівномірно розподіліть тертий сир і приготовлену начинку.
  4. Присипте сиром, що залишився.
  5. Запікайте кесадилью в попередньо розігрітій до 450 градусів духовці протягом 5 хвилин.
  6. Дістаньте, згорніть коржі навпіл і готуйте ще 5 хвилин в духовці.
  7. Перед подачею посипте кесадилью нарізаною зеленою цибулею.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (1 оцінок, середнє: 5,00 з 5)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close