СтаттіЩо приготувати?

Страви з рису: прості та смачні рецепти

Страви з рисом готуються досить нескладно, якщо знати спосіб їх приготування і використовувати потрібні інгредієнти. Розглянемо кілька таких страв, які за бажанням ви можете приготувати на власній кухні.

Рисова каша з гарбузом в духовці

Ця проста і ситна страва стане відмінною альтернативою звичному сніданку. А якщо додати ваніль, каша вийде ще і незвичайно ароматною.

Інгредієнти:

  • Гарбуз 800 грамів
  • Рис 400 грамів
  • Сіль 1 чайна ложка
  • Цукор 3 столові ложки
  • Ванілін 5 грамів
  • Молоко 1 літр
  • Масло вершкове за смаком

Приготування:

  1. Наріжте гарбуз невеликими кубиками.
  2. Рис промийте і засипте в глибоку форму для запікання. Додайте сіль, цукор і ванілін.
  3. Зверху викладіть гарбуз. Залийте молоком кімнатної температури так, щоб до краю форми залишалося кілька сантиметрів.
  4. Запікайте годину при температурі 180 °C.
  5. У готову кашу додайте масло і перемішайте.

Салат з рисом і печінкою тріски

Це ситне блюдо з ніжним смаком. Помідори надають йому додаткову соковитість, а цибуля — пікантність.

Інгредієнти:

  • Рис 150 грамів
  • Печінка тріски 1 банка
  • Цибуля 1 штука
  • Помідори черрі 200 грамів
  • Сіль за смаком
  • Перець за смаком
  • Петрушка за смаком

Приготування:

  1. Рис відварити до готовності в підсоленій воді. Остудіть.
  2. Олію з консервів злийте в окрему миску. Печінку тріски розімніть вилкою так, щоб вийшли невеликі шматочки.
  3. Цибулю наріжте півкільцями, помідори черрі — на половинки. Змішайте з рисом і печінкою.
  4. Посоліть і поперчіть салат, заправте олією з консервів. Посипте рубаною петрушкою.

Рис з куркою і гарбузом в духовці

Ніжна солодкувата м’якуш гарбуа надає цьому блюду незвичайний смак. А щоб додати нові нотки, можна поекспериментувати зі спеціями.

Інгредієнти:

  • Куряча грудка 450 грамів
  • Соєвий соус 2 столові ложки
  • Спеції за смаком
  • Цибуля 1 штука
  • Олія рослинна 2 столові ложки
  • Гарбуз 400 грамів
  • Рис 100 грамів
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. Курячі грудки наріжте невеликими шматочками, залийте соєвим соусом, посипте спеціями й залиште на 15 хвилин.
  2. Цибулю дрібно порубати й обсмажити до золотистого кольору. Очистьте і наріжте гарбуз.
  3. Додайте до цибулі курку з гарбузом і готуйте ще кілька хвилин.
  4. У горщики або форму для запікання викладіть промитий рис, курку з цибулею і гарбузом. Посоліть.
  5. Залийте окропом, щоб він покривав продукти, але не доходив до краю місткості на пару сантиметрів. Накрийте кришкою.
  6. Готуйте приблизно 40 хвилин при температурі 180 °C.

Розсипчастий рис з лимоном

Цедра і сік цитруса додадуть звичній страві новий смак. Такий гарнір відмінно підійде до м’яса і птиці.

Інгредієнти:

  • Цибуля ¹/₂ штуки
  • Часник 1 зубчик
  • Олія рослинна 2 столові ложки
  • Рис довгозерний 180 грамів
  • Лимонна цедра 1 чайна ложка
  • Лимонний сік 1 столова ложка
  • Овочевий або курячий бульйон 250 мілілітрів
  • Лавровий лист 1 штука
  • Сіль ¹/₂ чайної ложки

Приготування:

  1. Цибулю наріжте невеликими шматочками. Часник подрібніть.
  2. Розігрійте олію, підрум’яньте в ній цибулю приблизно за 5 хвилин.
  3. Засипте до цибулі рис і готуйте ще кілька хвилин, поки зерна не стануть золотисто-коричневими. Постійно помішуйте.
  4. Додайте цедру і часник, а через 30 секунд — лимонний сік, бульйон, лавровий лист і сіль.
  5. Доведіть до кипіння, накрийте кришкою і варіть на невеликому вогні, поки рис не стане м’яким. На це піде приблизно 15-17 хвилин.
  6. Перед подачею видаліть лавровий лист і перемішайте рис.

Рис з броколі й болгарським перцем

Відмінна ідея для корисного гарніру. Розсипчастий рис відмінно поєднується з броколі. Доповнює цей дует запашний перець. Але і без нього блюдо виходить дуже смачним.

Інгредієнти:

  • Броколі 1 штука
  • Перець болгарський ¹/₂ штуки
  • Часник 1 зубчик
  • Цибуля 1 штука
  • Олія рослинна 1 столова ложка
  • Сіль ¹/₂ чайної ложки
  • Перець за смаком
  • Рис довгозерний 220 грамів
  • Вода 500 мілілітрів

Приготування:

  1. Броколі розберіть на суцвіття. Перець дрібно наріжте. Часник і цибулю подрібніть.
  2. Цибулю обсмажте на сковороді з олією за 6-8 хвилин. Посоліть і поперчіть.
  3. Додайте до цибулі часник і залиште на вогні ще на хвилину.
  4. Засипте в сковороду рис, перемішайте і залийте водою.
  5. Коли вода закипить, варіть на невеликому вогні.
  6. Через 12 хвилин додайте броколі з перцем і готуйте, поки рис не стане м’яким.
  7. Зніміть з вогню і залиште під кришкою ще на 5 хвилин.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Сніданок аристократа: рецепти приготування яєць «Орсіні»

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close