Секрети кулінаріїСтатті

Як зробити мигдалеве борошно

Буває, настає момент, коли вже нічого нового в голову не приходить, яким чином можна порадувати домочадців. Хочеться приготувати щось незвичайне і смачне. Щоб себе хоч якось стимулювати, згадайте, що ви пробували цікавого в кафе або гостях. В голову приходять екзотичні продукти. Мигдалеве борошно можна віднести до таких. З нього виходять смачні десерти й блюда. Незвичайне борошно можна приготувати самостійно.

Властивості та склад мигдального борошна

  1. Продукт нерідко називають мигдальною пудрою. Характеристики обумовлюються тим, що порошок має дуже дрібний помел. Продукт може бути отриманий шляхом перемелювання зерен солодкого горіха. Щоб отримати борошно високої якості, ядра в обов’язковому порядку очищаються від шкірки. Якщо цього не зробити, помел буде з бежевим відтінком.
  2. В основному порошок мигдалю активно застосовується в кулінарній галузі й кондитерському мистецтві. Борошно популярне серед людей, які дотримуються правильного харчування. Воно має низький показник наявності вуглеводів. Люди, які прагнуть до ідеальної фігури, часто замінюють таким продуктом класичне пшеничне борошно в випічці та інших стравах.
  3. Незалежно від способів приготування, борошно мигдалю добре виконує роль згущувача й основи для тіста, а також панірування. Варто зазначити, що такий продукт ідеальний для марципана. Горіхова мука в сукупності з цукровим сиропом перетворюється в «ідеальну» пластичну масу. З їстівного «пластиліну» виходять різні цукерки, склад податливому ліпленню різних фігурок і подібних прикрас.
  4. Борошно з мигдалю відмінно підходить для макарун. Французькі ласощі на основі горіхової пудри в даний час користується величезною популярністю в різних закладах громадського харчування. Також унікальне борошно відмінно підходить для випікання різних тортів, кексів, хлібців та пирогів.
  5. З такою спрямованістю можна з упевненістю сказати, що мигдальна пудра в будь-якому випадку може стати в нагоді на вашій кухні. Також не варто виключати той факт, що в продукті міститься велика кількість цінних ферментів для людського організму. За корисними властивостями й поживністю борошно мигдалю на порядок перевершує пшеничне.
  6. Плюсом до всього іншого можна вважати, що в борошні зберігаються всі корисні властивості горіха. Продукт має високий вміст білка, цінні поліненасичені жирні кислоти, харчові волокна (повільні вуглеводи) і складні амінокислоти. Пшеничне борошно вищого сорту не може похвалитися багатим складом. У мигдальному порошку присутні вітаміни, мінерали та каротин.
  7. Звичайно, не варто думати, що цінний хімічний склад зробить з різної випічки низькокалорійні й зовсім нешкідливі страви за рахунок тільки одного горіхового борошна. Але якщо порівняти такі продукти з іншими кондитерськими виробами, мигдальним варто віддавати перевагу. Ви відчуєте легкі горіхові нотки при поїданні блюд. Настає швидке насичення організму, тому багато вам з’їсти точно не вдасться.

Технологія приготування мигдального борошна

  1. Варто вас попередити, що борошно з мигдалю готується не так просто, як можуть розповідати професійні кондитери або кухарі. Якщо набратися терпіння і проводити маніпуляцію акуратно, проблем зі створенням порошку не виникне. Перед приготуванням пудри також важливо визначитися, для чого вона вам потрібна. Від такого критерію буде залежати спосіб приготування.
  2. Щоб отримати білосніжну пудру з очищеного горіха, слід дотримуватися простих порад. Таке борошно більше підходить для деяких тістечок, бісквітного тіста або ніжного десерту. Мінус в тому, що процес приготування такого порошку значно довше. Вам доведеться очистити кожне ядерце від оболонки.
    Якщо ви визначилися над тим, що будете готувати, час діяти. Помістіть горіхи в глибоку термостійку місткість. Влийте гарячу воду (майже окріп). Чекайте близько 5-7 хвилин. Злийте рідину й обполосніть мигдаль холодною проточною водою. Для зручності скористайтеся друшляком.
  3. Повторіть процес з окропом. Час очікування збільшується від 10 до 12 хвилин. Через заданий проміжок часу, шкурка сама відійде від ядер. Зніміть оболонку. Борошно з неочищеного горіха застосовується в більшості рецептів страв, тут колір не має ніякого значення. Серед них можна виділити випічку, шоколад, салати і т.д. Тому мигдаль можна просто перебрати й позбутися від зіпсованих ядер.
  4. Після очищення, горішки слід посушити. В іншому випадку після подрібнення вийде каша. Настійно рекомендується не полінуватися і викласти мигдаль на пергамент. Після цього залиште горіхи на деякий час в добре провітрюваному місці. Також не зайвим буде сонячне світло. Процедура просушування займе, щонайменше, 2 доби.
  5. Якщо вам не дуже хочеться так довго чекати, процедуру можна істотно прискорити, скориставшись хитрим методом. Розігрійте духовку, температура повинна бути 80-90 градусів. Постеліть на деко пергаментний папір. Розкладіть ядра в один шар. Кожен екземпляр необхідно розрубати надвоє. Сушка в печі повинна займати не більше третини години.
  6. Через перші 10 хвилин, перемішайте сировину. Подібним чином можна вчинити, скориставшись сухою сковородою, тільки є ризик, що горіхи можна пережарити. Після правильно проведеної процедури остудіть продукт. Дозволяється використання холодильника. Надішліть підготовлені горіхи в чашу блендера. Місткість повинна бути заповнена не більш ніж половина. Виставите потужність на середній рівень.
  7. Увімкніть побутовий прилад буквально на 20 секунд. Постукайте по місткості, щоб порошок опав. Повторіть процедуру на 30 секунд. Знову постукайте по чаші. Борошно готове, його можна використовувати за призначенням. Щоб вийшла саме пудра, варто розглянути варіант подрібнення за допомогою кавомолки. Тут потрібен особливий підхід, зате результат буде вартувати того.
  8. Враховуйте, такий побутовий прилад не повинен подрібнювати сировину тривалий час. В іншому випадку гарячі леза перетворять пил в пасту. Процедура проводиться короткими серіями не більше 20 секунд за раз. В обов’язковому порядку потрібно дотримуватися перерви. Якщо ви не хочете так ризикувати, є сенс розглянути варіант з кухонним комбайном. Також згодиться електрична м’ясорубка. Мигдаль доведеться пропустити через неї кілька разів.
  9. Враховуйте, горіхове борошно не рекомендується заготовлювати про запас, його краще використовувати відразу за призначенням. В іншому випадку склад втратить цінні якості, аромат і збереться в грудочки. Згодом починаються окислювальні процеси, борошно псується. На крайній випадок допускається зберігання порошку в скляній сухій місткості з герметичною кришкою.
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close