Секрети кулінаріїСтатті

Як і скільки варити печериці

Розповідаємо, як приготувати смачні й м’які гриби для салату, гарніру і не тільки.

Як вибрати печериці

Свіжі печериці повинні бути чистими, сухими й без слизового нальоту. За кольором вони молочно-білі або з легким бежевим відтінком, при цьому обов’язково матові. Капелюшки пружні, без великої кількості вм’ятин, темних плям і інших пошкоджень, в ніжках немає пустот.

Якщо вибираєте печериці, розфасовані по упаковках, також уважно подивіться, щоб всередині не було цвілі й вологи.

Якщо гриби заморожені, кількість льоду має бути мінімальною. Від покупки роздроблених печериць, які скоріше нагадують суміш грибної й крижаної крихти, краще відмовитися.

Як підготувати печериці

Свіжі гриби промийте під проточною водою і викладіть на паперові рушники. Щоб видалити сильні забруднення, використовуйте м’яку губку. Якщо капелюшки невеликих молодих печериць без пошкоджень і темних плям, можна обійтися і без чистки — досить зрізати ножем потемнілі кінці ніжок.

Щоб почистити гриби, акуратно піддягайте шкірку ножем або пальцями й тягніть у напрямку до центру капелюшка. Якщо залишилися невеликі неочищені ділянки або темні плями, акуратно видаліть їх. Зріжте «спіднички» і обновіть зріз на ніжці. Обполосніть гриби й підсушіть на паперових рушниках.

Якщо використовуєте заморожені печериці, попередньо дайте їм відтанути в холодильнику. Не потрібно робити цього, тільки якщо будете готувати в скороварці.

Щоб підкреслити смак і зробити його цікавішим, додайте до печериць сіль і спеції. А кілька грамів лимонної кислоти допоможуть зберегти колір грибів.

Як і скільки варити печериці на плиті

У каструлю налийте воду – 1,5 літра рідини на 1 кг грибів. Додайте 1-2 чайні ложки солі, лимонну кислоту, кілька горошин запашного перцю й інші спеції на ваш смак. Доведіть воду до кипіння і покладіть печериці.

Свіжі цілі й великі гриби варіть на невеликому вогні 10-15 хвилин після закипання, розрізані на шматочки – 5-7 хвилин. Розморожені печериці зваряться в середньому вогні за 7-10 хвилин. Готові гриби відкиньте на друшляк, щоб стекла вода.

Як і скільки варити печериці в мультиварці

Складіть гриби в чашу апарату. Воду додавати не потрібно, а ось сіль і ваші улюблені спеції не завадять. Щоб вийшло ще смачніше, можна посипати гриби приправами й залишити перед приготуванням на 15 хвилин.

Після закрийте мультиварку кришкою і готуйте цілі свіжі й розморожені печериці в режимі «тушкування» приблизно 20 хвилин.

Невеликі шматочки грибів варяться приблизно на 5 хвилин менше.

Як і скільки варити печериці в пароварці

Так краще готувати цілі гриби: вони не втратять вологу і вийдуть дуже соковитими.

Гриби посоліть, додайте спеції й залиште на 15 хвилин. Одним шаром викладіть шампіньйони в чашу апарату ніжками вгору. Готуйте свіжі гриби 5-10 хвилин, а розморожені – 7-10 хвилин.

Як і скільки варити печериці в мікрохвильовці

Викладіть гриби в місткість, яка підходить для використання в мікрохвильовій печі. Посоліть і додайте спеції. Накрийте кришкою і готуйте 2-3 хвилини на максимальній потужності, за цей час перемішайте один раз.

Великі цілі гриби готуйте приблизно на 1 хвилину більше. Шматочками буде досить півтора-двох хвилин.

Як і скільки варити печериці в скороварці

Викладіть цілі або порізані гриби в чашу. Посоліть і посипте спеціями. Залийте окропом і варіть не більше 4-5 хвилин. Щоб приготувати шампіньйони таким способом, розморожувати їх не потрібно.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Як правильно готувати овочі: 5 корисних порад

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close