Секрети кулінаріїСтатті

Лайфхаки з картоплею, які варто спробувати

Страви з картоплі — часті гості на нашому столі. Вони завжди виходять смачними й ситними, а приготувати їх під силу кожному. Ділимося корисними Лайфхак і розповідаємо, як врятувати морожену картоплю, приготувати ідеальне пюре і запекти картоплю в мікрохвильовці.

Як зменшити час варіння картоплі

Якщо покласти в каструлю з картоплею шматочок вершкового масла, блюдо звариться набагато швидше і до того ж набуде більш м’яке і приємне на смак.

Вершкове масло можна ще замінити рослинною олією або маргарином: жир у складі цих продуктів створить під час готування плівку, під якою картопля швидко звариться.

Як смачно і швидко приготувати картоплю в мікрохвильовці

Ретельно помивши картоплю, проткніть кожну бульбу виделкою кілька разів. Відправляйте в мікрохвильовку. Страва готова!

Час приготування буде варіюватися в залежності від розміру картоплі: великі бульби будуть готуватися 8-10 хвилин, а дрібній картоплі вистачить і п’яти хвилин в мікрохвильовці.

Щоб картопля з мікрохвильовки не вийшла дуже сухою, розріжте її перед подачею і додайте начинку: оливкову олію з зеленню, спеції й приправи, ваш улюблений соус або м’який сир.

Як врятувати пересолений суп

Ви завжди можете врятувати пересолений суп, додавши в нього кілька сирих очищених картоплин, — через 10 хвилин вони вберуть зайву сіль.

Якщо ви тільки трохи пересолили суп, але все ж хочете виправити ситуацію, додайте в блюдо дрібно нарізану картоплю і трохи води.

Як швидко почистити варену картоплю

Щоб швидко почистити картоплю після варіння, проведіть по бульбі ножем по колу перед тим, як відправити її в каструлю. Зваріть і охолодіть картоплю, а потім зніміть шкірку руками.

Особливо вдало цей лайфхак працює з молодою картоплею, шкірка якої дуже тонка.

Як ідеально посмажити картоплю

Для смаження вибирайте картоплю з низьким вмістом крохмалю: вона не злипнеться, збереже форму і вийде апетитною. Найкраще підійдуть світлі, жовті або рожеві бульби.

Перед смаженням обсушити скибочки паперовими рушниками: чим сухіше буде картопля, тим смачніше вона вийде.

Опускайте картоплю в уже розігріту олію і смажте в один шар, не перегортаючи занадто часто: так ви досягнете хрусткої скоринки.

Соліть блюдо тільки в кінці готування, найкраще — прямо перед подачею. В іншому випадку картопля виділить вологу і злипнеться.

Як приготувати ідеальне пюре

Для приготування пюре вибирайте жовтувату картоплю. Її потрібно ретельно відварити, щоб страва вийшла без грудочок.

Додавайте в пюре тільки підігріте молоко. Щоб картопля вийшла ще смачніше й ароматніше, тушіть картоплю в вершках з травами близько 20 хвилин.

Не використовуйте блендер для отримання пюре: досить просто як слід потовкти картоплю товкачем.

Як домогтися хрусткої скоринки

Якщо ви обожнюєте печену картоплю, вибирайте молоді та рівні овочі середнього розміру. Перед запіканням їх потрібно ретельно очистити й обсушити.

Для хрусткої скоринки щедро змастіть картоплю рослинною олією і зробіть помірно глибокий хрестоподібний надріз, в який перед подачею можна буде покласти шматок вершкового масла.

Як врятувати картоплю від потемніння

Лайфхак для тих, хто звик робити все заздалегідь: якщо ви почистили картоплю, але раптом вас щось відволікло, не переживайте, що вона швидко потемніє. Просто помістіть бульби в миску з холодною водою і накрийте кришкою.

Ще один спосіб врятувати очищену картоплю — ошпарити (бланшувати) бульби крутим окропом.

Якщо ви не плануєте використовувати очищену картоплю ще довгий час (максимум — добу), просто зав’яжіть бульби в поліетиленовий пакет і приберіть в морозилку.

Як врятувати морожену картоплю

Позбутися від специфічного присмаку мороженої картоплі простіше, ніж ви думаєте. Просто покладіть бульби ненадовго в холодну воду і відразу ж перекладіть в гарячу.

А щоб закріпити результат, перекладіть картоплю в киплячу воду, додавши туди чайну ложку солі й оцту.

Читайте також: Чому не варто викидати картопляний відвар?

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close