Жирові продуктиКулінарна енциклопедія

Як роблять олію з оливок?

Весь процес починається зі збору ягід. Оливки збирають в певний час, коли вони майже стиглі. Вчені стверджують, що ручне збирання ягід набагато краще, ніж автоматичне. Воно дозволяє відібрати оливки потрібного розміру і зрілості, а також відбувається мінімальне пошкодження ягоди. Далі її привозять на фабрику. Це роблять щодня, так як перевезення знижує час між збором і віджиманням. Це дуже підвищує якість олії. Потім за допомогою спеціальних вентиляторів звільняють від листя. Далі промивають питною водою, щоб уникнути забруднення. Наступна стадія, роздрібнення оливок до стану пасти. Як правило, оливкова олія знаходиться в клітинах плода. Для подрібнення застосовують пристрій, схожий на млин. Воно допомагає витягти масло з клітин без нагріву. У бічній частині розташована засувка, через яку проходить олія і формується у вигляді невеликих коржів. Потім вони поміщаються один на одного і піддаються пресуванню.

Перший результат віджиму, дає олію вищої категорії, а наступні, вже більш низької якості. В кінці олію переливають для відділення води і маленьких частинок. Для того щоб не відбулося погіршення якості, цей процес проходить при температурі шістнадцять – двадцять вісім градусів.

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close