Алкогольні напоїКулінарна енциклопедія

Яблучний лікер

Всі без винятку лікери вважаються спиртними напоями нехай і слабоалкогольними. Основною їх відмінністю від інших є підвищена солодкість, насичений аромат і яскравий смак. Готують лікери переважно з фруктово-ягідних соків або ж настоянок, зроблених на запашних травах та невеликій кількості прянощів, спецій або коріння. В обов’язковому порядку в лікері повинна бути спиртова основа. Зазвичай це чистий харчовий спирт, горілка високої якості й інші подібні напої – ром, бренді, коньяк. Особливі умільці навіть використовують для приготування домашніх лікерів хороший самогон.

Промислове ж виробництво напоїв цього виду веде свою історію з глибини середньовіччя. В ту пору алхіміки, монахи й лікарі були захоплені пошуками еліксиру життя. Чудодійний засіб так і не було знайдено, зате в результаті численних дослідів були винайдені десятки, а то і сотні оригінальних напоїв, які пізніше увійшли в одну загальну категорію під назвою лікери. У сучасній лікеро-горілчаній промисловості виробництво лікерів займає широку нішу. Цікаво, що назву подібних напоїв тієї чи іншої країни дуже часто можна зустріти в туристичних путівниках. Такий хід привертає велику кількість цікавих туристів і мандрівників.

У цьому розмаїтті слабо або сильно алкогольних, але обов’язково солодких напоїв, осібно стоїть яблучний лікер. Цей продукт притягує до себе легко впізнаваним ароматом і приємною солодкістю справжніх яблук. П’ють яблучний лікер в чистому вигляді з кубиками льоду, а також у складі різних коктейлів. Напій чудово поєднується зі смаками й ароматами різноманітних ягідно-фруктових соків, тоніком, содовою й іншими рідкими продуктами. Найчастіше лікер з яблук використовується в приготуванні десертів, додається в тісто і т.д.

Яблучний лікер заводського виробництва без проблем можна знайти в багатьох магазинах. Тут представлена ​​досить широка лінійка цього продукту. Виробники різних країн поспішають запропонувати своїм покупцям яблучний лікер різних марок і брендів, а також напої, що трохи відрізняються за кольором і навіть міцністю. Попри це люди, які віддають перевагу натуральності у всьому, без проблем готують солодкий і ароматний яблучний лікер власними силами.

Насправді приготувати яблучний лікер – справа проста і не затратна. Єдине що необхідно, це трохи часу і продукти, необхідну рецептуру. А потім добірні добре вимиті плоди натирають на тертці з великими вічками. Підготовлену яблучну масу перекладають у велику місткість зі скла, заливають будь-яким відповідним по міцності спиртним напоєм, в основному горілкою, спиртом або ж добре очищеним якісним самогоном.

Герметично закривають і настоюють не менше двох тижнів. Як тільки яблучний настій досягне зрілості, його проціджують, відокремлюючи м’якуш. Окремо готують цукровий сироп потрібної концентрації й змішують його з яблучною настоянкою. Щоб напій придбав всі характерні для справжнього яблучного лікеру параметри, його слід повторно настояти ще тиждень в закритій пляшці.

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close