Беріть на заміткуСтатті

Як правильно зберігати “примхливі” продукти в холодильнику

Цей огляд — спеціально для вас, якщо ви складаєте в холодильник всі продукти без винятку, а потім з досадою виявляєте, що багато з них не дожили до межі свого терміну придатності.

Далеко не всі продукти довго залишаються свіжими при низькій температурі й високій вологості. Розповідаємо всі секрети зберігання “чутливих” товарів, які навіть в холодильнику можуть зіпсуватися.

Молочні продукти

Домашній сир сам по собі є продуктом, який любить швидко псуватись, але якщо ви поставили собі за мету продовжити йому життя, перекладіть його в окремий посуд і, поклавши зверху шматочок цукру-рафінаду, щільно закрийте. Цукор перешкодить швидкому окисленню сиру.

Йогурт і сметана в пластикових упаковках теж не можуть довго зберігатися відкритими, адже в негерметичну упаковку проникає повітря і сторонні запахи. Щоб цього не сталося, запечатують таку тару фольгою.

Твердий сир

Найгірша упаковка для зберігання сиру — пластиковий пакет або харчова плівка. Так ви тільки зіпсуєте смак і якість продукту.

Замість цього перекладіть сир в пластиковий або скляний контейнер, що закривається. Продукт також можна зберігати загорнутим в папір, але будьте пильні: обгорнутий в папір сир може швидко засохнути.

Горіхи

Горіхи і насіння володіють прикрою здатністю швидко починати гірчити. Це відбувається через те, що вони багаті рослинними оліями. Горіхи потрібно берегти від світла і повітря, і холодильник — ідеальне сховище для цього продукту.

Очищені горіхи, поміщені в герметично закритий контейнер, зберігаються в холодильнику близько місяця. А ось горіхи, куплені в шкаралупі, можна пів року зберігати на темній кухонній полиці у звичайній скляній тарі.

Хліб

Щоб хліб довго не черствів, не нарізайте буханку: скоринка захищає “нутрощі” від проникнення кисню. Випічка менш схильна до утворення цвілі, якщо зберігати її в холодному місці з оптимальною вологістю, тобто в холодильнику.

Упаковуйте хліб у фольгу, поліетиленовий або паперовий пакет, щоб уникнути вбирання сторонніх запахів. А витягнувши хліб з холодильника, не піддавайте його повторному охолодженню.

Томати

Будь-яка господиня хоч раз десь читала, що помідори можна зберігати в холодильнику. Часто ця заборона має сенс, адже при кімнатній температурі ці соковиті овочі залишаються ароматними й смачними.

Помідори “люблять” температуру від 12 до 20 °C. Якщо у вас вдома немає прохолодного льоху, холодильник — оптимальне місце для зберігання цих овочів, оскільки кімнатна температура часто буває занадто високою. Кладіть помідори на верхню полицю ближче до дверцят — це помірно тепле місце в холодильнику.

Морква

Щоб морква, яку ви зберігаєте в холодильнику, довше залишалася свіжою, смачною і хрусткою, не потрібно здійснювати особливих маніпуляцій.

Просто ретельно помийте коренеплоди й, обернувши рушником, покладіть в холодильник. А очищена або обрізана морква прекрасно зберігається в пластикових контейнерах.

Ікра

Баночка ікри не затримається в холодильнику надовго. Але якщо ви купили ікру у великій тарі, будьте пильні: цей делікатес може буквально за пару днів зіпсуватися навіть у прохолодному місці.

Ідеальна тара для ікри — герметична стерильна скляна банка з кришкою, що щільно закривається. Забороняється заморожувати ікру, а просто ставте її в найхолодніше в вашому холодильнику місце.

Гриби

Купуючи в магазині свіжі гриби, перевіряйте їх термін придатності прямо на місці, а вдома перекладіть їх в паперовий пакет або глибоку тару, дно якої застелене серветками.

Обов’язково щільно закривайте чашу для грибів паперовим рушником зверху, і вже тільки після цього розміщуйте в холодильник.

Капуста

Щоб капуста довше зберігалася в холодильнику і не псувалася, захистіть її качан від попадання вологи. В іншому випадку її листя швидко почнуть гнити.

Оптимальний спосіб зберігання капусти — зрізати всі пошкоджені місця й обернути качан харчовою плівкою в кілька шарів, уникаючи попадання під плівку повітря. Кладіть капусту в помірно холодне місце холодильника, щоб вона не підмерзла.

Зелень

Перед тим, як відправити свіжу зелень в холодильник, обов’язково зробіть кілька нескладних процедур, які продовжать термін її зберігання і сповільнять в’янення.

Зелень потрібно як слід промити, добре просушити на паперовому рушнику і тільки після цього помістити в холодильник. Використовуйте для зберігання зелені скляні банки з кришкою, окремі контейнери або вакуумні пакетики.

Читайте також: Продукти яким не місце в холодильнику

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close