Беріть на заміткуСтатті

8 несподіваних продуктів, які можна заморозити

Про перевагу заморожених овочів і ягід, м’яса і риби знають багато господинь. І лише одиниці з них зберігають у морозилці куди більш несподівані продукти. Дуже навіть дарма! Виявляється, є багато інших продуктів, які можуть прекрасно зберігатися і при цьому абсолютно не втрачати свої смакові якості.

У цьому пості розповідаємо про продукти, які не тільки не бояться заморозки й повторного розморожування, а й здатні виручити, коли вже не залишається сил і часу на приготування страв.

Перець чилі

Перець чилі – досить специфічний продукт, який не заведено додавати в усе підряд. Тому він часто лежить без діла в холодильнику і з часом починає покриватися цвіллю. Щоб цього не сталося, перець чилі краще відправити в морозильну камеру. Там він може зберігатися максимально довго без змін в плані його смакових якостей. Заморозивши перець чилі, потім можна в будь-який момент дістати його з морозилки й натерти на тертці. У замороженому вигляді він буде досить твердим, тому з подрібненням не виникне ніяких труднощів.

Авокадо

Часом буває дуже складно встояти перед покупкою продуктів, на які в магазині діє хороша знижка. І в результаті спонтанного шопінгу в холодильнику може виявитися не парочка авокадо, а набагато більше. Як вчинити в такій ситуації?

Надіслати ту частину авокадо, що була взята про запас, на зберігання в морозильну камеру. При цьому дуже важливо відправляти авокадо в морозилку в вигляді пюре. Для цього просто подрібніть фрукт до потрібної консистенції й розкладіть його по пакетах. Надалі м’якуш можете сміливо використовувати для приготування сальси, смузі або салатної заправки без будь-яких переживань за її смакові якості.

Яблучний соус

Яблучний соус – це відмінне доповнення до багатьох улюблених страв. Домашні млинці, м’ясо і птиця з цим, здавалося б, цілком звичайним соусом максимально розкривають свій смак і аромат. А що вже там говорити про начинку з яблучного соусу в випічці? Задоволення нереальне! Але є у цього продукту один вагомий недолік – зберігати його в холодильнику можна тільки сім днів. На щастя, і з цією проблемою допоможе справитися морозильна камера. Щоб продовжити термін зберігання яблучного соусу, потрібно перелити продукт у форми для льоду і заморозити.

Гранола

Багато хто звик починати свій день з корисного і смачного сніданку. І гранола в цьому плані безперечний лідер. Складається вона з суміші вівсяної крупи, повітряного рису, меду і горіхів і зберігається зазвичай у герметичному контейнері в сухому місці. Але тільки до трьох тижнів з моменту відкриття упаковки. І все б нічого, але найчастіше до визначеного терміну гранола не з’їдається. Щоб не викидати недешевий продукт у відро для сміття, його краще відправити на заморозку. Для цього залишки гранола потрібно розподілити по невеликих герметичних пакетах і заморозити.

Крем-суп або бульйон

Заморозити без втрати смакових і найголовніше корисних властивостей можна і готові крем-супи й бульйони. Однак придатними для цього вважаються тільки страви й бульйони, приготовані з будь-якого м’яса або риби. Звичайні супи або борщі, в складі яких є картопля, для заморозки не годяться. Все тому, що і картопля, і холод забирають всю вологу. А значить, таке блюдо втратить всі свої корисні властивості й перетвориться в процесі заморозки й подальшого розморожування в кашу.

Солена риба

Легко піддається заморожуванню і солона сира риба, яка була приготовлена ​​в домашніх умовах. Але для того, щоб продукт не втратив своїх якостей, робити це необхідно правильно. Перед відправкою в морозильну камеру таку рибу обов’язково потрібно полити будь-якою рослинною олією. Вона закриває пори й не дає в процесі зберігання виморозити з риби всієї вологи. У підсумку після розморожування риба виходить практично свіжою та соковитою.

Соуси

Соуси, що залишилися після трапези не варто списувати з рахунків і можна з легкістю заморозити. Але заморожувати можна тільки ті соуси, в складі яких немає вершків. Вся річ у тім, що під дією низької температури в вершках відбувається відділення жиру від білкової маси. Призводить це до того, що на виході соус придбає неприємний смак кислого молока, та й консистенція такого соусу зазвичай залишає бажати кращого. Подавати такий на стіл вже точно не захочеться.

Борошняні вироби

Спокійно переносять низькі температури листкові пиріжки, яблучні пироги й струделі. І відбувається це тому, що в складі таких борошняних виробів присутнє сухе тісто. А це означає, що властивості продуктів і їх смакові якості в процесі заморозки залишаться незмінними. Єдине, що потрібно зробити перед відправкою таких продуктів в морозилку, так це остудити їх і потім загорнути в кілька шарів харчовою плівкою.

Читайте також: Літо в місті: як харчуватися в спеку

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close