Для фігуриСтатті

2 смачних і швидких дієтичних рецептів з гарбуза

Гарбуз багатий каротинами, вітамінами групи B, вітамінами А, Е, Т, С, РР, мікроелементами — калієм, кальцієм, магнієм, фосфором, цинком, залізом, завдяки чому його рекомендують вживати при анемії.

Присутність в гарбузі вітамінів групи B надає йому властивості заспокійливого засобу. Наявність вітамінів А й Е сприяє омолоджуючий ефект. Свіжий гарбузовий сік має протинабрякову дію і покращує функцію кишечника.

Продукти, приготовані з гарбуза, відрізняються низькою калорійністю. Вітамін Т, що міститься в гарбузі сприяє швидкому переварюванню їжі, у зв’язку з чим він хороший як гарнір до м’ясних страв.

Ось два смачних і поживних рецептів для будь-якого часу року.

Мускатний гарбуз в гострому горіховому песто

Інгредієнти:

  • Мускатний гарбуз 1 кг
  • Оливкова олія 2 столові ложки
  • Цукор 1 столова ложка
  • Сіль 1 чайна ложка
  • Каєнський перець на кінчику ножа
  • Сушені листя шавлії 1 чайна ложка
  • Рікота подрібнена 2 столові ложки
  • Фундук обсмажений 1/3 склянки
  • Часник подрібнений 1 зубчик
  • Оливкова олія 3 столові ложки

Приготування:

  1. Розігріти духовку до 200 градусів.
  2. Застелити деко папером для випічки.
  3. Зрізати з гарбуза шкірку і видалити насіння, нарізати на скибочки.
  4. Змастити гарбуз оливковою олією, посипати цукром, сіллю і перцем каєнський.
  5. Помістити деко в духовку на 20-25 хвилин, поки гарбуз не карамелізується.
  6. Перевернути скибочки гарбуза на іншу сторону. При необхідності для рівномірного запікання поміняти їх місцями.
  7. Поки гарбуз запікається, готуємо нетрадиційний горіховий песто: в маленькій сковорідці нагріти 3 столові ложки оливкової олії, додати шавлію і часник, обсмажити на маленькому вогні хвилини 2-3, потім перелити в окрему чашу, в якій будемо готувати песто.
  8. Фундук перемолоти в блендері й додати в чашу.
  9. Рікотту подрібнити в дрібну крихту виделкою і з’єднати з соусом, все ретельно перемішати – песто готовий.
  10. Запечений гарбуз перекласти на блюдо, кожен шматок гарбуза за допомогою силіконової кисті змастити горіховим песто і подати пікантне блюдо.

Салат з гарбуза з кіноа

Інгредієнти:

  • Гарбуз мускатний 400 грамів
  • Кіноа 3 столові ложки
  • Авокадо 1 штука
  • Рукола подрібнена жменя
  • Мигдаль 5-6 штук
  • Зерна граната 2 столові ложки
  • Гарбузове насіння 1 столова ложка

Приготування:

  1. Гарбуз очистити від насіння і шкірки, нарізати кубиками 2 × 2, помістити в каструлю з киплячою водою, відварити протягом десяти хвилин, воду злити.
  2. Кіноа ретельно промити, відварити протягом 15-20 хвилин.
  3. Змішати в салатнику кіноа і гарбуз в теплому вигляді, додати подрібнену руколу, гарбузове насіння, мигдаль, зерна граната.
  4. Авокадо очистити від шкірки, нарізати шматочками й прикрасити салат.
  5. Сіль і коріандр за смаком.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close