Беріть на заміткуСтатті

10 прихованих можливостей води

Попри те що вода не має кольору і запаху, вона відіграє важливу роль в приготуванні страв. Навіть якщо її немає в самому складі страви, вона все одно так чи інакше використовується в приготуванні їжі та може виручити в будь-який момент.

Ділимося з вами 10 несподіваними можливостями звичайної води. З ними ви можете не тільки врятувати приготовану страву, а й поліпшити її смакові якості.

Використовуйте воду при приготуванні яєчні

Чи вважаєте що в приготуванні яєчні немає нічого складного? Даремно! Ідеальною яєчня виходить в тому випадку, якщо її готувати не тільки на олії, а й з додаванням невеликої кількості води. Так вона точно не пригорить до сковороди, набуде більш ніжний смак і збереже в собі максимум корисних речовин. Наступного разу, розбивши яйця на розігріту сковороду і дочекавшись того моменту, коли білок почне застигати, обов’язково додайте в сковороду трохи води. Ви будете приємно здивовані тим приємним змінам, які відбудуться зі смаком приготованого блюда.

Крім того, без крижаної води не можна приготувати й ідеальні яйця пашот. Готові яйця обов’язково потрібно викладати за допомогою шумівки в холодну воду. Ця проста маніпуляція зупиняє процес приготування продукту.

При варінні бобових додавайте холодну воду

Квасоля і горох дуже поживні й корисні овочі, з яких можна приготувати оригінальні перші блюда, гарніри, салати й закуски. Але є в цих продуктах один неприємний момент – варяться вони досить довго.

Хочете, щоб квасоля і горох готувалися швидше? При варінні бобів кожні 5-10 хвилин додавайте в каструлю по столовій ложці холодної води. Ось побачите, так продукти зваряться набагато швидше!

Зберігайте зелень в склянці з водою

Практично всі господині знають, що зберігання зелені не такий вже й простий процес. Часом досить складно зберегти пучок петрушки, кінзи й базиліка. Практично всю зелень, закинуту якомога дальше на полицю холодильника, чекає незавидна доля. Щоб цього не сталося, щойно куплену зелень ставте в стакан з холодною водою: так вона зберігається набагато довше.

А якщо листя зелені трохи пожовкли, просто замочіть їх в мисці з крижаною водою. Така проста маніпуляція поверне друге життя вашій зелені. Що найцікавіше, такий прийом ефективний з багатьма травами, салатним листям і листовою зеленню.

Використовуйте воду для отримання потрібної структури пасти

Приготована за всіма правилами кулінарії паста повинна мати кремову текстуру. Але як цього домогтися? Виявляється, для того, щоб макаронні вироби придбали ту саму кремову текстуру, зовсім не обов’язково додавати в блюдо густі й жирні соуси. У цьому питанні вам знову допоможе звичайна вода, в якій раніше варилася паста. Відлийте трохи води в місткість, коли будете відкидати пасту на друшляк. А потім використовуйте воду, що залишилася разом з іншими інгредієнтами для доведення структури пасти до потрібної консистенції.

Розбавляйте водою густі супи

Часто трапляється, що приготований суп виходить далеким від ідеалу в плані консистенції. Цю неприємність можна швидко і легко виправити за допомогою звичайної води. Вона на відміну від овочевого бульйону абсолютно не впливає на смак готового блюда. При її додаванні максимально розкривається аромат і смак інгредієнтів, що входять в першу страву.

Створюйте оптимальні умови для випічки

Далеко не всі знають, що для деяких видів випічки вкрай важлива підтримка високої вологості в духовці. Створити оптимальні умови для цього знову здатна звичайна вода. Перед відправкою страви в духовку підготуйте місткість і налийте в неї воду. У міру випікання страви в духовці в поставленій місткості вода почне переходити в пар. Це дозволить випічці рівномірно пропектися і, що найголовніше, покритися м’якою скоринкою.

Додавайте воду при обсмажуванні овочів

Для того, щоб овочі та зелень в процесі обсмажування максимально розкрили свій смак, їх краще готувати на сухій сковороді або мінімальній кількості рослинної олії. З одного боку в цьому немає нічого складного. Однак нерідко відбувається так, що при спробі обсмажити відразу багато зелені й овочів на сковороді, відбуваються дві неприємні ситуації. Продукти швидко починають висихати й згодом горіти по краях. Відповідно вам доводиться додавати багато олії, щоб зупинити ці процеси. В результаті блюдо виходить дуже жирним і не таким приємним на смак.

Уникнути подібної долі допоможе вода. Просто додайте одну-дві столові ложки води в сковороду з овочами. Вода сприяє утворенню пару, який одночасно прискорює приготування овочів і зелені й при цьому оберігає їх від висихання і пригорання.

Використовуйте воду для соусів

Найчастіше в процесі приготування м’яса до форми для запікання прилипають частинки їжі. Не поспішайте все викидати й мити посуд! Прилиплі до стінок залишки за допомогою простої маніпуляції можна перетворити в ароматний і смачний соус.

Якщо під рукою не виявилося вина або бульйону, зробити смачний соус можна і на основі звичайної води. Коли будете смажити або запікати курку, додайте невелику кількість води в сковороду. Варіть отриманий соус на маленькому вогні й додайте в нього трохи вершкового масла і лимонного соку.

Розбавляйте водою густі салатні заправки

Хто не любить салати? Напевно, тільки ті, хто не вміє готувати до них смачну заправку. Вона вважається найважливішим компонентом для салатів, який може навіть найпростіше блюдо зробити кулінарним шедевром.

При використанні густих заправок для салатів, наприклад, приготованих з тахіні або блакитного сиру, обов’язково додавайте невелику кількість води. Від введення води смак заправки точно не зіпсується. А ось в плані консистенції ви тільки виграєте. Вода надає салатній заправці більш текучу структуру, відповідно, всі частини страви будуть рівномірно заправлені.

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close