БорщіПерші страви

Зелений борщ з яйцем без м’яса

Традиційний український борщ може бути не тільки червоним, а й зеленим. Відмінність полягає у відсутності буряка

Інгредієнти:

  • Картопля 4 штуки
  • Яйця варені 4 штуки
  • Помідори 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Морква 1 штука
  • Перець солодкий болгарський 1 штука
  • Цибуля зелена 1 пучок
  • Зелень петрушки 1 пучок
  • Зелень кропу 1 пучок
  • Щавель 1 пучок
  • Томатна паста 30 грамів
  • Лавровий лист
  • Спеції
  • Олія
  • Вершкове масло

Приготування:

  1. Ріпчасту цибулю нарізати кружечками, а потім четвертинками.
  2. Нашаткувати соломкою моркву.
  3. З солодкого болгарського перцю вийняти насіння, м’якуш нарізати кубиками.
  4. Бульби картоплі очистити й нарізати брусками невеликого розміру.
  5. Перо зеленої цибулі, зелень петрушки, щавель і кріп промити, у щавлю видалити стебла, листя крупно порвати.
  6. У каструлю налити рослинну олію, обсмажити моркву і цибулю до м’якості.
  7. Додати подрібнені помідори й томатну пасту.
  8. Склад перемішати, тушкувати десять хвилин.
  9. Залити продукти гарячою водою, додати картоплю, болгарський перець.
  10. Посолити за смаком, варити до готовності.
  11. Додати в борщ щавель та іншу зелень, лавровий лист, заздалегідь відварені, очищені й нарізані яйця.
  12. Приправити запашним і пекучим перцем, покласти трохи вершкового масла.
  13. Борщ перемішати, довести до кипіння, вогонь вимкнути через три хвилини.

Порада

Подати борщ можна з домашньою сметаною.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Дуже смачний борщ на обід

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close