Перші стравиСупи

Вершковий суп з лісовими грибами й цукіні

Суп з лісовими грибами й цукіні сподобається любителям вершкових супів. Блюдо виходить насиченим, ароматним, з приємним вершково-грибним смаком. Прекрасно доповнює блюдо ніжний овочевий смак цукіні і яскравий аромат майорану.

Інгредієнти:

  • Гриби лісові 300 грамів
  • Цукіні 250 грамів
  • Картопля 250 грамів
  • Вершки 20% 200 мілілітрів
  • Цибуля ріпчаста 80 грамів
  • Часник 1-2 зубчики
  • Олія рослинна 2 столові ложки
  • Майоран сушений 1 чайна ложка
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Перець червоний мелений за смаком
  • Перець білий мелений за смаком
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. Готуємо продукти для приготування супу з лісовими грибами й цукіні.
  2. Гриби ретельно промиваємо і заливаємо водою. Доводимо до кипіння і варимо 10 хвилин.
  3. У каструлю наливаємо 1,5 літри води й ставимо на нагрівання.
  4. Картоплю очищаємо і нарізаємо кубиками.
  5. Відварені гриби відкидаємо на друшляк, щоб вся вода стекла. Потім нарізаємо гриби невеликими шматочками.
  6. У киплячу воду кладемо гриби й картоплю, варимо 10 хвилин.
  7. Цибулю очищаємо і нарізаємо кубиками.
  8. Цукіні нарізаємо кубиками.
  9. У сковороді розігріваємо олію й обсмажуємо цибулю 2 хвилини.
  10. Додаємо цукіні й обсмажуємо разом з цибулею 3-4 хвилини.
  11. У каструлю кладемо обсмажені овочі, солимо і варимо ще 10 хвилин.
  12. Вливаємо вершки й варимо ще 2-3 хвилини.
  13. Часник очищаємо і пропускаємо через прес.
  14. У суп додаємо часник, майоран і мелені перці. Варимо 2 хвилини. Вимикаємо нагрівання і даємо супу настоятися під кришкою 10 хвилин.
  15. Вершковий суп з лісовими грибами й цукіні готовий.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Томатний суп з сочевицею і курячими фрикадельками

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close