БорщіПерші страви

Вегетаріанський борщ з квасолею

Секрети смачного борщу:
  • Квасолю беріть білу, нехай колір дає буряк, темна квасоля теж, звичайно підійде, але з білою колір борщу виходить красивіше.
  • Засмажку кладіть тільки після того, як капуста трохи провариться, так вона не забере колір буряка.
  • Не пропустіть крок з лимонним соком — це збереже насичений колір борщу.
  • Овочі краще нарізати соломкою, ніж на тертці, так вони зберігають форму і смак.
  • Ідеально брати свіжий помідор, але якщо його немає, то можна використовувати томатну пасту, але смак буде вже інший.
  • Болгарський перець можна використовувати й заморожений, не обов’язково свіжий. А от інші овочі — тільки свіжі.
  • І на закінчення, заправляйте борщ сметаною і свіжою зеленню.

Інгредієнти:

  • Квасоля 1 стакан
  • Капуста 300 грамів
  • Морква 1 штука
  • Буряк 1 штука
  • Перець болгарський 0,5 штуки
  • Помідор 1 штука
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Картопля 3 штуки
  • Часник 2 зубчики
  • Лимонний сік 1 столова ложка
  • Цукор 0,5 чайної ложки
  • Вода 4,5 літри
  • Соняшникова олія 2 столові ложки

Приготування:

  1. Квасолю потрібно заздалегідь замочити, мінімум на 4 години, а краще на ніч.
  2. Налити в каструлю воду і поставити варити квасолю. В середньому квасоля вариться 1,5-2 години.
  3. Поки квасоля вариться, приготуємо засмажку. Для цього нарізати овочі.
  4. Нарізаємо моркву соломкою. Потім буряк теж нарізати соломкою.
  5. Цибулю і часник дрібно нарізати й всі овочі відправити на сковорідку й обсмажити до м’якості, хвилин 10.
  6. Тут важливий момент: перед приготуванням буряк необхідно скропити лимонним соком, щоб він зберіг свій колір, а кислоту прибрати, посипавши цукром.
  7. Помідор натерти на тертці, без шкірки!
  8. Коли овочі стануть м’якими, додати болгарський перець порізаний кубиками, спеції за смаком і помідор.
  9. Все разом тушкувати 5-7 хвилин. Все, засмажка готова.
  10. Нарізати капусту.
  11. Перевірити чи готова квасоля, вона повинна бути м’яка. Якщо готова, відправити капусту до квасолі, варити 5-7 хвилин.
  12. Картоплю нарізати кубиком і відправити в каструлю разом з засмажкою.
  13. Готовність борщу дивитися по готовності картоплі: вона повинна бути м’яка і добре проколюватися виделкою або ножем.
  14. Солити в самому кінці. Спеції ми додавали в засмажку, але якщо не вистачає гостроти — поперчіть.
  15. Після того як посолили, дати поваритися 1-2 хвилини й вимкнути.
  16. Борщу необхідно настоятися, щоб смак був більш насиченим. Дати постояти 1-2 години.
  17. Подавати борщ гарячим зі сметаною і зеленню. Відмінно підійде чорний хліб.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Пісний борщ з житніми галушками

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close