БорщіПерші страви

Український борщ

Інгредієнти:

  • Капуста 350 грамів
  • Яловичина 500 грамів
  • Буряк 1 штука
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Морква 2 штуки
  • Картопля 2 штуки
  • Часник 1 штука
  • Соняшникова олія 2 столові ложки
  • Томатна паста 2 столові ложки
  • Оцет 9% 1 столова ложка
  • Цукор 1 чайна ложка
  • Кухонна сіль за смаком
  • Петрушка 1 пучок
  • Лавровий лист 1 гілочка

Приготування:

  1. Для початку необхідно взяти по одній цибулині й моркві, гарненько їх промити й обпалити на відкритому вогні до появи чорних підпалин. Не лякайтеся, це необхідно для того, щоб бульйон вийшов прозорим. Потім в каструлю необхідно налити воду, додати м’ясо й обпалені овочі, а також корінь петрушки.
  2. При приготуванні борщу, особливо на цьому етапі, необхідно бути дуже уважним — бульйон потрібно довести до кипіння, а потім зменшити вогонь і варити ще 40 хвилин. Готовий бульйон процідити за допомогою великого сита. Овочі з бульйону вже віддали весь свій смак і аромат і більше нам не будуть потрібні, а ось м’ясо з кісток потрібно обрізати й відкласти.
  3. Решту овочів, необхідних для борщу, можна порізати поки готується бульйон. Картоплю зазвичай ріжуть брусочками, буряк і моркву — соломкою або натирають на крупній тертці, капусту дрібно рубають, цибулину очищають і ріжуть дрібними півкільцями. Часник для борщу зазвичай не тиснуть, а дуже дрібно рубають ножем.
  4. Далі потрібно розігріти сковороду і налити 1 столову ложку олії. У розпечену олію покласти порізані моркву і цибулю. Готувати їх потрібно приблизно 2 хвилини, до напівготовності, щоб вони стали м’якими, але не встигли змінити свій колір. Їх потрібно поки відставити убік.
  5. У сковороду потрібно налити олію, що залишилося, розігріти й додати буряк. Буряк відразу ж необхідно полити оцтом і ретельно перемішати. Оцет не тільки додасть смак нашій чудовій страві, а й збереже колір буряка, що є дуже значущим в приготуванні борщу. Коли буряк злегка тушкували, до нього додають цибулю і моркву, а також томатну пасту і в такому вигляді тушкують до повної готовності.
  6. Проціджений бульйон ставлять на вогонь, доводять його до кипіння і додають порізану капусту. Після вторинного закипання, додають картоплю і варять протягом 10 хвилин.
  7. Потім вводять заправку з тушкованих овочів і варять ще 5 хвилин, таким чином борщ доводиться до повної готовності. Тут слід пам’ятати, щоб вогонь був не дуже сильним і борщ трохи кипів. Саме при такому способі приготування овочі просочаться смаком один одного, і вийде чудове блюдо. Перед зняттям з вогню в борщ додається сіль, цукор, часник, лавровий лист і зелень.
  8. Борщу слід добре охолонути й настоятися, зазвичай на це йде година. Потім додайте м’ясо і розігрійте готову страву. Традиційно борщ подають до столу зі сметаною і зеленню.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Пісний борщ в мультиварці

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті
1 thought on “Український борщ”
  1. Дуже добре що я знайшов цей рецепт українського борща.Рецепт написаний дуже докладно і доходчіво.Теперь вивчу уважно і сам зварю.Потому що люблю і дуже хочу поїсти борща.А то моя дружина не вміє зварити справжній український борщ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close