Якщо у вашій родині є рибак, регулярно приносить додому улов у вигляді дрібної річкової риби, ви знаєте, що питання її утилізації постійно обертається гострим проблемним моментом. Уха - відмінний вихід з положення: ароматна, ситна і проста. Інгредієнти: Річкової риби 1 кілограм Бульйону або води 2 літри Цибуля 1 штука Пшона 1/3 склянки Картопля 4-5 штук Сіль, перець, зелень за смаком. Приготування: Дрібну річкову рибу слід ретельно промити, очистити від луски й випатрати. Скласти в каструлю, потім залити водою і довести до кипіння. Зменшити вогонь, зняти піну і варити, поки кістки не почнуть добре відставати від м'яса (7-10 хвилин). Знімайте каструлю з плити, процідіть бульйон, розберіться з рибою: якщо вам не подобається боротися з кісточками в тарілці, постарайтеся відразу викинути те, що можливо вибрати; якщо ви не маєте нічого проти того, щоб відокремлювати кісточки безпосередньо під час обіду, просто видаліть великі хребти, якщо вони добре знімаються з м'яса. У каструлю з бульйоном додайте дрібно нарізану цибулю, пшоно, картоплю невеликими кубиками. Варіть до готовності картоплі й крупи, потім викладіть рибу, поваріть ще 3-5 хвилин, в кінці посоліть, поперчіть, всипте зелень. Смачного!