Перші стравиУха

Уха з коропа

Смачна, ароматна, навариста юшка з коропа!
Напевно, смачніше страви не можна придумати, ніж зварена на природі в казанку на багатті уха з тільки що спійманої річкової риби. Але не завжди є можливість готувати їжу в таких умовах. Однак юшку з коропа можна зварити і на кухні, від чого уха виходить анітрохи не гірше. Головна умова приготування смачної юшки – свіжа риба. Короп досить-таки кістлява риба, і при запіканні, смаженні це дуже помітно, а ось для юшки ця рибка підходить добре, бульйон виходить дуже наваристий і смачний.

Інгредієнти:

  • Короп 350 грамів
  • Картопля 4 штуки
  • Рис 150 грамів
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Морква 1 штука
  • Лавровий лист 2 штуки
  • Перець горошком 3 штуки
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. Готуємо інгредієнти. Річкову рибу, звичайно, можна використовувати будь-яку, але юшка з коропа виходить особливо наваристою і смачною. Головне, щоб риба була свіжа. Зараз можна придбати свіжу річкову рибу навіть у магазині. Безперечно, юшка буде ще смачніше, якщо вдасться зварити її з тільки що спійманої рибки.
  2. Для юшки беремо овочі: картоплю, моркву і цибулю, а також рис. Рис беремо шліфований, щоб він в юшці не перетворився в кашу. Юшку можна зварити і без рису, якщо хтось його не любить, але тоді краще збільшити кількість картоплі. Однак рис добре доповнює рибу.
  3. Рибу добре миємо, видаляємо луску і нутрощі, голову коропа потрібно залишити для юшки, це значно впливає на смак супу, з риб’ячою головою бульйон виходить більш наваристим, тому видаляємо зябра, плавники. Тушку риби ріжемо на великі порційні шматки.
  4. Овочі миємо, чистимо. Моркву нарізаємо соломкою. Морква добре маскує специфічний запах річкової риби. Ріпчасту цибулю чистимо і дрібно ріжемо.
  5. Картоплю чистимо і нарізаємо кубиками або соломкою. Приготовлені овочі кладемо в каструлю, заливаємо необхідною кількістю води. Включаємо вогонь, доводимо до кипіння бульйон. Варимо близько 20 хвилин на середньому вогні. Потім кладемо в каструлю з овочами рибу. Коли бульйон закипить, знімаємо піну, що утворюється на поверхні бульйону. Кладемо в бульйон лавровий лист, кілька горошин запашного перцю. Солимо до смаку. Варимо юшку на повільному вогні ще близько 20 хвилин.
  6. Вимикаємо вогонь. Каструлю накриваємо кришкою і даємо юшці настоятися близько 15 хвилин. Подаємо до столу юшку з коропа гарячою зі свіжоспеченим хлібом, можна зі свіжою зеленню: петрушкою і зеленим пером цибулі.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close