Цибулевий суп з білим сухим вином

Пікантне блюдо, гідне звання «високої кухні».
Інгредієнти:
- Цибуля ріпчаста 1 кілограм
- Бульйон 750 мілілітрів
- Вино біле сухе 120 мілілітрів
- Сир твердий 100 грамів
- Масло вершкове 70 грамів
- Багет 1 штука
- Чебрець
- Перець чорний мелений
- Сіль
Приготування:
- Цибулю очистити, нарізати півкільцями, підсмажити на вершковому маслі протягом десяти хвилин на тихому вогні, вісім хвилин – на середньому.
- Для приготування краще використовувати каструлю з товстим днем.
- Влити біле сухе вино, бульйон, довести суп до кипіння, посолити, поперчити, приправити листочками чебрецю. Варити 15 хвилин на тихому вогні.
- Сковороду змастити вершковим маслом, обсмажити скибочки багета, викласти в суп.
- Натерти твердий сир, насипати на хліб, відправити блюдо на три хвилин в духову шафу.
- Розлити в тарілки, в кожну поставити скибочку багета з сиром.
Порада
Для супу підійде курячий бульйон.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Суп з копчених ковбасок