Перші стравиСупи

Тосканський суп з фаршем

Урізноманітнити меню перших страв важко, ми звикли готувати і їсти одні й ті ж супи. Цей тосканський суп з фаршем надихне вас переглянути своє меню. Такий італійський суп стане улюбленою першою стравою чоловіків, адже він пряний і ситний. Готується суп легко, а смакові якості на високому рівні, тому ви приготуєте його не раз!

Інгредієнти:

  • Фарш свинячий або яловичий 250 грамів
  • Картопля 3 штуки
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Часник 2 зубчики
  • Вершки жирністю 15% 200 мілілітрів
  • Масло вершкове 50 грамів
  • Сир твердих сортів 30 грамів
  • Паприка мелена 1 чайна ложка
  • Сіль 1 чайна ложка
  • Перець чорний мелений 1/4 чайної ложки
  • Цукор 1 чайна ложка
  • Петрушка свіжа 2-3 гілочки
  • Трави італійські сухі 1 чайна ложка
  • Салат латук 2 невеликих листів
  • Вода 1,5 літри

Приготування:

  1. Свіжу петрушку можна замінити сушеною (в такому випадку знадобиться 1/2 чайної ложки). Свіжу петрушку подрібніть гострим ножем.
  2. У сковороді розтопіть половину вершкового масла і викладіть туди свинячий фарш. Додайте петрушку, цукор, паприку, італійські трави, сіль і чорний перець.
  3. Перемішайте фарш із зеленню і спеціями. Потім туди ж на дрібній тертці натріть очищений зубчик часнику (або видавіть через прес). Обсмажте 5-6 хвилин, періодично розбиваючи дерев’яною лопаткою грудочки фаршу.
  4. М’ясо трохи зменшиться в обсязі й завдяки паприці, травам і часнику придбає дуже красивий колір і аромат.
  5. У каструлю налийте 1,5 літри води й на великому вогні доведіть до кипіння.
  6. Картоплю очистити, нарізати великими кубиками й відправте в киплячу воду. Варіть картоплю до готовності (приблизно 12-15 хвилин).
  7. Очищену цибулю наріжте дрібними кубиками. Очищений зубчик часнику, що залишився дрібно наріжте.
  8. В іншій сковороді розтопіть вершкове масло й обсмажте цибулю і часник до золотистого кольору.
  9. Готову картоплю подрібніть в відварі в пюре.
  10. Додайте обсмажені цибулю і часник, доведіть до кипіння і варіть 2-3 хвилини.
  11. Далі в каструлю влийте вершки, доведіть до кипіння і варіть ще 5 хвилин.
  12. Після цього викладіть в каструлю фарш, додайте сіль за смаком і варіть ще 10 хвилин.
  13. Тосканський вершковий суп з фаршем готовий. Вимкніть плиту. Залиште суп на теплій плиті настоюватися ще 5-7 хвилин.
  14. Сир натріть на дрібній тертці. Розлийте суп по порційних тарілках, викладіть в кожну тарілку по половині листа салату латуку і по 1/2 столової ложки натертого сиру.
  15. Подавайте італійський суп з фаршем до столу гарячим.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Курячий суп

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті
1 thought on “Тосканський суп з фаршем”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close