Перші стравиСупи

Томатний суп з яловичиною, картоплею і кмином

Томатний суп з яловичиною, картоплею і кмином — традиційне блюдо бразильської кухні. Завдяки знайомим в наших широтах інгредієнтів він відмінно підійде як різноманітність сімейного меню перших страв. Ароматний, пряний, досить ситний і дуже смачний суп з яловичини, обов’язково спробуйте приготувати!

Інгредієнти:

  • Яловичина 600 грамів
  • Картопля 400 грамів
  • Томатна паста 150 грамів
  • Цибуля ріпчаста 150 грамів (1 штука)
  • Часник 2-3 зубчики
  • Сіль 1 чайна ложка
  • Кмин (насіння) 1 чайна ложка
  • Масло вершкове 30 грамів
  • Лимон (цедра) 1/2 штуки

Для подачі:

  • Петрушка свіжа 2-3 гілочки
  • Лимон 2-3 часточки

Приготування:

  1. Яловичину краще взяти не дуже жирну.
  2. Цибулю, часник і картоплю почистьте.
  3. М’ясо наріжте невеликими кубиками розміром приблизно 3х3 см.
  4. У каструлі з товстим дном розтопіть вершкове масло.
  5. Обсмажте кубики яловичини з усіх боків, періодично помішуючи, до рум’яної скоринки.
  6. Ріпчасту цибулю наріжте невеликими кубиками.
  7. Додайте цибулю до обсмаженого м’яса в каструлю і перемішайте. Смажте ще 2-3 хвилини, до м’якості цибулі.
  8. Залийте м’ясо в каструлі 1,5 л води й доведіть до кипіння. Не накриваючи каструлю кришкою, варіть м’ясо на середньому вогні 30 хвилин.
  9. Картоплю наріжте невеликими шматочками.
  10. Додайте картоплю в каструлю до м’яса.
  11. Відразу ж додайте тмин і сіль.
  12. За допомогою дрібної терки з половини лимона зніміть 1 чайну ложку цедри.
  13. Додайте цедру в суп і варіть приблизно 20 хвилин, поки картопля не стане м’якою.
  14. Часник дрібно наріжте.
  15. В кінці варіння додайте в суп часник і томатну пасту. Перемішайте і доведіть до кипіння. Накрийте каструлю кришкою і вимкніть вогонь.
  16. Дайте супу настоятися 10-15 хвилин на вимкненій плиті.
  17. Зелень петрушки дрібно наріжте.
  18. Розлийте суп з яловичиною і кмином по порційних тарілках, додайте в тарілку часточку лимона і зелень петрушки.
  19. Можна замість лимона і зелені додати в суп сметану.
  20. Подавайте томатний суп з яловичиною, картоплею і кмином гарячим.

Ситна перша страва приваблює своїм цікавим насиченим смаком і ароматом.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Тосканський суп з фаршем

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close