Крем-супПерші страви

Томатний суп пюре класичний

Суп з томатів смачний як в гарячому, так і в холодному вигляді!
Томатний суп пюре класичний ви можете приготувати в домашніх умовах за 20 хвилин. Проте кожного разу ви можете доповнювати його новими інгредієнтом: морквою, селерою, кінзою і т.д., щоб отримувати в результаті абсолютно різні смаки однієї й тієї ж страви! Доповнювати суп пюре можна свіжою сметаною, майонезом, вершками жирністю не вище 30%.

Інгредієнти:

  • Помідори 300 грамів
  • Цибуля 1 штука
  • Рослинна олія 20 мілілітрів
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Зелень за смаком
  • Базилік 1 листок

Приготування:

  1. Підготуйте продукти. Для створення супу пюре використовуйте помідори м’ясистих, а не соковитих сортів, з щільною м’якоттю і тонкою шкіркою. Щоб не перебити, а посилити томатний смак, доповніть інгредієнти ріпчастою цибулею, лимонним базиліком, спеціями. Томити блюдо рекомендується на оливковій олії холодного віджиму.
  2. Помідори промити в воді, викласти в глибоку миску або піалу, залити окропом і залишити на 3-5 хвилин в залежності від величини плодів. Після цього різко перемістити в крижану воду. Завдяки різниці температур, шкірку з томатів легко зчистити.
  3. Поки томати в воді, очистити цибулину, промити й нарізати дрібними кубиками. Прогріти оливкову олію в казані або сотейнику з антипригарним дном, спасерувати в ньому цибулеву нарізку приблизно 2 хвилини, час від часу перемішуючи.
  4. Очистити помідори від шкірки, вирізати з них серцевини, нарізати дрібним або середнім кубиком.
    Додати в місткість до спасерованої цибулевої нарізки. Томити на середньому нагріві, поки томатна нарізка не випустить сік.
  5. Посолити й поперчити, додати гарячої води. Обов’язково спробувати на смак, і, якщо томати кислуваті, відрегулювати кислину цукром-піском. Зменшити нагрів до мінімуму, тушкувати блюдо близько 10 хвилин. За бажанням можна всипати сушені прованські трави, сушений базилік, орегано і т.д.
  6. Вимкнути нагрів і перелити всю масу в місткість для блендера або в чашу кухонного комбайна. Збити до однорідного стану. Якщо спочатку дати масі охолонути, а потім збивати її, то після подрібнення суп необхідно буде ще раз прогріти до кипіння.
  7. Розлити гарячим у тарілки або піали, присипати подрібненою свіжою зеленню, меленим чорним перцем, прикрасити лимонним базиліком. Можна подати першу страву з сухариками, крутонами або грінками з часником.
  8. Томатний суп пюре, мабуть, можна назвати одним з найпростіших перших страв не тільки за кількістю інгредієнтів, які використовуються, а й по тривалості його приготування. Найдешевше таке блюдо виходить в сезон збору свіжих помідорів.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close