Крем-супПерші страви

Томатний крем-суп

Легкий томатний суп приготований з додаванням невеликої кількості вершків, які пом’якшують кислуватий присмак томатів і додають страві додаткову поживність і ніжність!

Інгредієнти:

  • Помідори 630 грамів
  • Картопля 200 грамів
  • Томатна паста 70 грамів
  • Вершки (10-15%) 40 грамів
  • Цибуля ріпчаста 80 грамів
  • Часник 1 зубчик
  • Олія рослинна 1 столова ложка
  • Сіль 1/2 чайної ложки
  • Перець чорний мелений на кінчику ножа
  • Петрушка 5 грамів
  • Вода 600 мілілітрів

Для подачі:

  • Петрушка
  • Вершки

Приготування:

  1. Картоплю почистьте і наріжте великими шматочками. Залийте картоплю в каструлі або сотейнику гарячою водою, доведіть до кипіння і варіть на маленькому вогні 10-15 хвилин. Картопля повинна стати повністю м’якою.
  2. Помідори опустіть на 30-60 секунд в окріп, потім перекладіть в крижану воду на 30 секунд. Дістаньте помідори й зніміть шкірку. М’якуш помідорів наріжте невеликими шматочками.
  3. У каструлі з товстим дном розігрійте рослинну олію. Цибулю і часник почистьте, дрібно наріжте і викладіть в каструлю. Помішуючи, обсмажте 1-2 хвилини до м’якості.
  4. Потім додайте в каструлю нарізані помідори.
  5. Тушкуйте 5-7 хвилин на середньому вогні, помішуючи.
  6. Влийте гарячу воду (або картопляний відвар) і додайте томатну пасту.
  7. Посоліть і поперчіть суп, доведіть до кипіння і варіть 10 хвилин на невеликому вогні.
  8. Додайте варену картоплю і вершки.
  9. Збийте суп за допомогою блендера до отримання однорідної маси.
  10. Дрібно наріжте зелень петрушки.
  11. Подавайте готовий суп гарячим, доповнивши кожну порцію невеликою кількістю вершків і подрібненою петрушкою.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Суп-пюре з гарбуза і цукіні

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close