Крем-супПерші страви

Томатно-сливовий суп-пюре з перцем чилі

Додайте яскравих фарб у звичне меню, приготувавши легкий, пікантний суп-пюре з консервованими томатами, свіжими сливами й перцем чилі. Завдяки додаванню гострого перцю, часнику і спецій суп виходить пікантним, кисло-солодким з легкою перчинкою в післясмаку. Спробуйте!

Інгредієнти:

  • Помідори консервовані у власному соку 600 грамів
  • Сливи 400 грамів
  • Перець чилі 10-20 грамів (за смаком)
  • Цибуля ріпчаста 270 грамів
  • Часник 3 зубчики
  • Чебрець сушений 0,5 чайної ложки
  • Сіль за смаком
  • Цукор 1 чайна ложка
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Оливкова олія 3-4 столові ложки
  • Вода 300 мілілітрів

Для подачі (за бажанням):

  • Сухарики 50-100 грамів
  • Петрушка 2 гілочки
  • Перець чилі 0,25 штуки

Приготування:

  1. Кількість гострого перцю регулюйте на свій смак. Я додаю 1 стручок гострого перцю (11 грамів) – суп виходить слабо гострим. Свіжий перець можна замінити сушеним, так відрегулювати гостроту буде навіть простіше.
  2. Почистьте консервовані томати від шкірки й розрізати навпіл або наріжте великими шматочками.
  3. Почистьте і наріжте дрібними кубиками ріпчасту цибулю.
  4. Сливи очистіть від кісточок і наріжте великими шматочками.
  5. Гострий перець почистьте від насіння і дрібно наріжте.
  6. Почистьте часник і дрібно наріжте.
  7. У каструлі з товстим дном розігрійте оливкову олію. Додайте часник, ріпчасту цибулю, перець чилі й обсмажте 5-6 хвилин, до м’якості й легкої золотистості.
  8. Додайте нарізані сливи, цукор і сушений чебрець.
  9. Помішуючи обсмажте все ще 3-4 хвилини.
  10. Додайте помідори у власному соку і влийте воду. Доведіть вміст до кипіння і варіть 15 хвилин.
  11. Додайте за смаком сіль і мелений чорний перець. Вимкніть нагрів.
  12. Подрібніть вміст каструлі занурювальним блендером до однорідності.
  13. Томатно-сливовий суп з перцем чилі готовий.
  14. За бажанням прикрасите кожну порцію супу сухариками, кількома шматочками перцю чилі, зеленню і подавайте до столу.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Грибний суп з яловичиною і перловкою

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close