Перші стравиСупи

Сирний суп з овочами й креветками

Простий рецепт першої страви для любителів сирних супів.

Інгредієнти:

  • Картопля 300 грамів
  • Креветки 300 грамів
  • Сирок плавлений 160 грамів
  • Перець чорний горошком 4 штуки
  • Лавровий лист 1 штука
  • Морква 1 штука
  • Цибуля ріпчаста 1 головка
  • Сіль 1 щіпка
  • Петрушка 1 гілочка
  • Вода 2 літри

Приготування:

  1. Поставити на вогонь воду в каструльці. Коли вона закипить, покласти заморожені креветки, насипати сіль, покласти лавровий листок, перець горошком. Варити хвилин п’ять, коли бульйон закипить – креветки готові. Виловити креветки, процідити бульйон, поставити на вогонь.
  2. Почистити картоплю, порізати на середні кубики. Почистити й вимити цибулю і моркву, порізати, як для першої страви, наприклад, на маленькі шматочки. Цибулю можна покласти в цілому вигляді. Після цього виловити її й викинути, якщо хтось в родині не любить цибулю.
  3. Покласти в бульйон картоплю, цибулю, моркву. Варити хвилин п’ятнадцять на середньому вогні, овочі повинні стати м’якими.
  4. Подрібнити плавлені сирки: або порізати на кубики, або натерти. Покласти сирки в киплячий бульйон, розмішати. Варити хвилин сім, сирки повинні розчинитися. Якщо необхідно, посолити.
  5. Почистити відварені креветки. Дві штуки залишити з хвостиками, вони стануть прикрасою для готового блюда. Покласти креветки в суп, дозволити нагрітися кілька хвилин.
  6. Можна подавати сирний суп до столу, розливши його по тарілочках і прикрасивши креветками. Зверху посипати подрібненою петрушкою.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Картопляно-курячий суп з плавленим сиром

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close