Перші стравиСупи

Суп з сирними галушками

Готуємо суп з сирними галушками, перепілками й болгарським перцем.

Суп з сирними галушками на бульйоні із перепілок — це смачне, ситне й ароматне блюдо, яке здатне зігріти вас навіть у найлютіший мороз.

Щоб суп був по-справжньому зігріваючий, я вирішила додати в нього марокканську суміш приправ, в яку крім чилі, чорного перцю, коріандру, входить ще імбир, цедра лимона і трохи кориці. Ніжність сирних галушок прекрасно гармонує з цією сумішшю і пряною кінзою. Якщо у вас немає такої суміші, при бажанні, її можна приготувати самостійно або замінити на каррі.

А якщо ви любите супи з галушками, рекомендую спробувати приготувати й більш звичний варіант на курячому бульйоні.

Інгредієнти:

  • Перепілки 2 штуки
  • Болгарський перець 1 штука
  • Морква 1 штука
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Стебло селери 1 штука
  • Картопля 2 штуки
  • Часник 2 зубчики
  • Кінза 1 пучок
  • Твердий сир 50 грамів
  • Борошно пшеничне 50 грамів
  • Яйце куряче 1 штука
  • Приправа марокканська суміш 1 чайна ложка
  • Сіль 1 щіпка

Приготування:

  1. Перепілки не обробляючи покласти в каструлю і залити холодною водою. Поставити на вогонь, коли вода закипить, зняти піну і варити на повільному вогні 25-30 хвилин до готовності.
  2. Поки вариться бульйон, приготувати овочеву заправку. Дрібно нарізану цибулину пасерувати на рослинній олії 2-3 хвилини.
  3. Потім додати натерту моркву, пасерувати разом ще 1 хвилину.
  4. До овочів додати нарізане стебло селери. Готувати 2 хвилини.
  5. Додати нарізаний болгарський перець. Готувати ще 2-3 хвилини.
  6. В останню чергу додати подрібнений часник, готувати ще 1 хвилину.
  7. Готові перепілки вийняти з бульйону і дати їм трохи охолонути.
  8. Тим часом очистити й нарізати картоплю, потім додати її в бульйон.
  9. Поки вариться картопля, приготувати сирні галушки.
  10. Для цього натерти сир на тертці й додавши до нього борошно і яйце, замісити тісто.
  11. З отриманого тіста мокрими руками сформувати галушки.
  12. У бульйон до картоплі додати обсмажені овочі.
  13. Дати супу закипіти й слідом додати сирні галушки.
  14. М’ясо перепілок відокремити від кісток і коли сирні галушки спливуть, додати м’ясо в суп.
  15. В останню чергу в суп додати марокканську суміш, подрібнену кінзу і посолити за смаком.
  16. Довести суп до кипіння, вимкнути вогонь і накрити каструлю кришкою. Перед подачею дати супу настоятися 5 хвилин.
    Суп з сирними галушками готовий. Подавайте його в гарячому вигляді, присипавши свіжою зеленню.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Цибулевий суп з білим сухим вином

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close