Крем-супПерші страви

Суп-пюре з гарбуза і цукіні

Готуємо ніжний і кремовий суп-пюре з гарбуза і цукіні.

В кінці зими особливо гостро хочеться додати яскравих фарб у все, що нас оточує. Їжа не є винятком. З цією метою пропоную вам приготувати суп-пюре з гарбуза і цукіні. Цей суп не тільки підніме вам настрій своїм радісним кольором, але і зігріє в холодні дні.

Блюдо має дуже ніжну, кремову структуру і пряний, насичений смак з легким вершковим посмак. На приготування цієї смакоти у вас піде не більше 30 хвилин.

Цукіні можна замінити кабачками або патисонами.

Інгредієнти:

  • Гарбуз очищений 500 грамів
  • Цукіні 300 грамів
  • Цибуля порей 1 штука
  • Чебрець 2 гілочки
  • Вершки 20% 80 мілілітрів
  • Оливкова олія 2 столові ложки
  • Вершкове масло 1 столова ложка
  • Сіль морська 1 щіпка
  • Перець мелений 1 щіпка

Приготування:

  1. Для початку потрібно підготувати всі інгредієнти. Цибулю порей нарізати півкільцями й обсмажити на оливковій олії разом з гілочкою чебрецю до м’якості.
  2. Гарбуз очистити від шкірки, нарізати кубиками й додати до цибулі. Обсмажити все разом 1 хвилину.
  3. З цукіні зняти шкірку за допомогою овочечистки й зберегти її. Цукіні нарізати кубиками й додати до гарбуза.
  4. Обсмажити все разом протягом 1 хвилини.
  5. Залити овочі окропом так, щоб вода ледь їх покривала. Довести до кипіння і варити до готовності овочів близько 15 хвилин.
  6. Готові овочі збити в блендері.
  7. Перелити суп-пюре назад в каструлю, додати вершки, гілочку свіжого чебрецю, посолити й поперчити за смаком і трохи прогріти суп, до кипіння не доводити.
  8. Зняту з цукіні шкірку нарізати соломкою й обсмажити на вершковому маслі протягом 3-4 хвилин, в кінці посолити за смаком.
  9. Розлити суп-пюре по тарілках і прикрасити спагеті з цукіні. Подавайте суп з сухариками.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Курячий крем-суп з копченою косичкою

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close