БорщіПерші страви

Справжній український борщ з птиці

Легкий варіант всесвітньо відомої страви, готується на курячому м’ясі.

Інгредієнти:

  • Куряче філе (філе індички) 600 грамів
  • Капуста білокачанна ½ качана
  • Картопля 3 штуки
  • Буряк 1 штука
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Часник 3-4 зубчики
  • Зелень петрушки 70 грамів
  • Томатна паста 5 столових ложок
  • Соняшникова олія 2 столові ложки
  • Цукор 1 чайна ложка
  • Паприка 2 щіпки
  • Перець чорний мелений 2 щіпки
  • Сіль ½ чайної ложки
  • Лавровий лист

Приготування:

  1. Курку або індичку промити в холодній воді, опустити в каструлю, залити водою, посолити за смаком, покласти лавровий лист.
  2. М’ясо можна заздалегідь нарізати шматочками, кубиками.
  3. Довести до кипіння, зменшити вогонь, варити до готовності, піну знімати.
  4. Картоплю нарізати кубиками невеликого розміру.
  5. Моркву і буряк потерти в різні місткості.
  6. Часник пропустити через прес.
  7. Ріпчасту цибулю подрібнити.
  8. Олію прогріти, обсмажити на ній цибулю і часник, овочі помішувати, щоб не підгоріли.
  9. Додати буряк, моркву, мелену паприку, чорний перець, перемішати, тушкувати під кришкою протягом п’ятнадцяти хвилин.
  10. Нашаткувати білокачанну капусту, додати в засмажку і трохи тушкувати.
  11. Додати томатну пасту, трохи бульйону, цукор пісок, перемішати, прогрівати все разом двадцять хвилин.
  12. У бульйон додати картоплю, через двадцять хвилин – обсмажування, рубану петрушку.
  13. Варити суп п’ять або сім хвилин на тихому вогні.
  14. Дати страві настоятися.

Порада

Для приготування страви краще використовувати домашню густу томатну пасту.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Борщ з молодою капустою і кабачком на свинячому бульйоні

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close