Перші стравиСолянка

Солянка з яловичиною

Солянка з яловичиною — наш улюблений суп. Але готую я його не дуже часто, оскільки він вимагає багато часу. Сьогодні я поділюся своїм рецептом приготування цієї страви. Я зазвичай, варю цей суп у два етапи, спочатку готую заздалегідь м’ясо, а потім вже варю сам суп.

Інгредієнти:

  • Яловичина 500 грамів
  • Реберця свинячі копчені 300 грамів
  • Вода 3 літри
  • Кухонна сіль 1.5 столової ложки
  • Копчена ковбаса 300 грамів
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Морква 1 штука
  • Помідор 1 штука
  • Соняшникова олія 3 столові ложки
  • Томатна паста 3 столові ложки
  • Вода 200 мілілітрів
  • Солоні огірки 200 грамів
  • Кріп 1 пучок
  • Часник 1 штука
  • Оливки 1 банка
  • Лимон 1 штука
  • Сметана 1 склянка

Приготування:

  1. Почнемо з того, що візьмемо шматок яловичини заллємо водою – 3 літри (це і буде наш бульйон – основа для супу) додаємо сіль і ставимо варити на 2 години.
  2. Через зазначений час м’ясо буде готове, а вода перетвориться в бульйон.
  3. Дістаємо яловичину з каструлі.
  4. Бульйон проціджуємо в місткість, де будемо варити суп.
  5. М’ясо подрібнюємо.
  6. Викладаємо його в каструлю з бульйоном.
  7. Переходимо до копчених ребер. Ріжемо їх і укладаємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо варити на одну годину.
  8. Після того, як реберця зварилися, дістаємо їх. А каструлю з яловичиною і бульйоном, яку ми підготували раніше, ставимо на великий вогонь.
  9. Відокремлюємо м’ясо від кісточок і подрібнюємо його. Додаємо в каструлю.
  10. Беремо копчену ковбасу і ріжемо її на тоненькі соломки.
  11. Потім висипаємо її в каструлю, де вариться суп.
  12. Переходимо до заправки. Підготуємо наступні овочі.
  13. Цибулю — очищаємо, миємо, нарізаємо, а моркву — натираємо на середній тертці.
  14. Далі, викладаємо їх на розігріту сковороду, змащену олією.
  15. Переходимо до томату. Нарізаємо його на невеликі шматочки.
  16. І відправляємо на сковороду обсмажуватись з іншими овочами, продовжуємо обсмажувати ще п’ять хвилин.
  17. А потім додаємо томатну пасту.
  18. Перемішуємо овочі з томатною пастою і заливаємо склянкою води.
  19. Продовжуємо тушкувати – 5 хвилин.
  20. Після чого, додаємо заправку в суп.
  21. Переходимо з солоних огірків.
  22. Натираємо їх на середній терці.
  23. Додаємо в каструлю і варимо 10 хвилин на слабкому вогні.
  24. Поки солянка доварюється, ми підготуємо приправу. Беремо зелень кропу і часник.
  25. Зелень дрібно нарізаємо, часник продавлюємо через прес.
  26. Після того, як наш суп поварився ще 10 хвилин, закидаємо кріп з часником.
  27. Варимо ще одну хвилину і знімаємо каструлю з плити.
  28. Солянка з яловичиною — готова! За бажанням можете додати оливки, шматочок лимона і сметану. Вона вийшла дуже густою, наваристою й ароматною. Мій чоловік в захваті від цієї страви, каже, що як в ресторані. Ось я і розкрила свій секрет приготування солянки.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Солянка з сосисками

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close