Перші стравиСолянка

Солянка з картоплею

Солянка – це одночасно і перше блюдо, і друге. Є два види солянки. Я хочу показати вам варіант “першої страви”. Солянку не готують з картоплею, але, на мій погляд, так вона смачніше.

Інгредієнти:

  • Картопля 5 штук
  • Вода 2,5 літри
  • Солоний огірок 4 штуки
  • Олія 50 мілілітрів
  • Ріпчаста цибуля 2 штуки
  • Готові копчені ковбасні вироби 500 грамів
  • Каперси 50 грамів
  • Томатний сік або томатна паста за смаком
  • Сметана для подачі за смаком

Приготування:

  1. Картоплю треба вимити, очистити й нарізати кубиками. Перекладаємо картоплю в каструлю. Ставимо варитися, заливши водою.
  2. Поки картопля вариться, очищаємо від шкірки й нарізаємо кубиками огірки. Я свої не очищала, тому що у них шкурка тонка. В іншій каструлі варимо огірки. Для цього перекладіть огірки в каструлю, залийте їх водою і варіть окремо. У міру уварювання води підливайте її.
  3. Ріпчасту цибулю наріжте кубиками. Обсмажте на олії. Різного виду копченості також наріжте кубиками. Для приготування солянки можна взяти буженину, балик, ковбасу, бекон та інше. Все, що має готовий вигляд і смак копчення. З цибулею обсмажте копченості. Додайте томат (томатний сік або томатну пасту).
  4. Зажарку перекладіть в каструлю до картоплі. Варіть 5 хвилин. Додайте огірки разом з водою, в якій вони варилися. Додайте каперси. Солянку посоліть і поперчіть за смаком. Розлийте по тарілках. У кожну тарілку додайте сметану, часточку лимону, пару оливок за бажанням.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close