Перші стравиСолянка

Солянка класична

Класична солянка – це ситна і смачна перша страва. Чудово підходить для обіду, подається зі сметаною, зеленню, лимоном і оливками. Оливки можуть бути чорними або зеленими, але без кісточки!

Інгредієнти:

  • Субпродукти 500 грамів (серце)
  • М’ясо на кісточці або грудинка яловича 300 грамів
  • Ковбаса копчена і молочна 400 грамів
  • Цибуля 2 штуки
  • Морква 2 штуки
  • Огірок маринований 3-4 штуки
  • Томатна паста 2-3 столових ложок
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний горошком 10 штук
  • Лавровий лист 2 штуки
  • Рослинна олія ​​4-5 столових ложок
  • Оливки 100 грамів (без кісточки)
  • Зелень за смаком
  • Лимон 0,5 штуки
  • Сметана 100 грамів
  • Вода 2,5-3 літра

Приготування:

  1. Підготуйте продукти для солянки. Можна використовувати будь-які субпродукти й м’ясо на кісточці, бажано яловиче. Я буду варити серце свиняче і грудинку яловичу.
  2. Вимийте ретельно м’ясо, щоб не було крові. Покладіть в каструлю, додайте лавровий лист, перець горошком і залийте водою. Посоліть і варіть на повільному вогні з моменту закипання 1,5 години.
    Очищені овочі поріжте не дуже крупно. Дві цибулини я замінила однієї дуже великою.
  3. Обсмажте овочі на олії, посоліть за смаком. Додайте томатну пасту і протушкуйте ще 5 хвилин. Готові овочі зніміть з вогню.
  4. Варені серця і реберця дістаньте з бульйону. Поріжте м’ясо кубиками середнього розміру. Поверніть м’ясо в бульйон.
  5. Поріжте мариновані огірки соломкою. Обидва види ковбас поріжте кубиками. Додайте в бульйон до м’яса огірки, два види ковбаси, смажені овочі з томатом. Поваріть 5 хвилин. Солянка готова!
  6. Наливайте солянку в глибокі порційні тарілки, посипайте рубаною свіжою зеленню, додайте скибочку лимона й оливки, сметану.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close