Перші стравиСупи

Рибний суп з манними галушками

Цей рибний суп можна було б назвати самим звичайним, якби не одна особливість — галушки на основі манної крупи! Завдяки їм суп з тріскою стає більш ситним, ніжні галушки прекрасно вписуються в загальний смак першої страви й виглядає суп дуже апетитно.

Інгредієнти:

  • Риба (тріска) 350 грамів
  • Картопля 3 штуки (близько 300 грамів)
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Морква 1 штука
  • Лавровий лист 1 штука
  • Перець чорний горошком 8 штук
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Кріп свіжий кілька гілочок
  • Олія рослинна 40 мілілітрів
  • Вода 1,5 літри

Для манних галушок:

  • Крупа манна 60 грамів
  • Яйце 1 штука
  • Молоко 4 столові ложки
  • Борошно 1 столова ложка
  • Сіль 2 щіпки
  • Кріп кілька гілочок

Приготування:

  1. Для приготування манних галушок з’єднайте в мисці яйце, манну крупу, борошно і сіль.
  2. Ретельно перемішайте з’єднані інгредієнти.
  3. 2-3 гілочки кропу дрібно наріжте і додайте в манну масу.
  4. Знову перемішайте і поставте миску в холодильник, щоб манка набухала.
  5. Рибу нарізати великими шматками. Я використовувала рожеву тріску, рибка ця дуже смачна, у неї мало кісток, вона дає смачний і нежирний бульйон.
  6. Почистьте цибулю і моркву.
  7. Додайте в каструлю до риби чорний перець горошком, 2-3 гілочки кропу, половинку лаврового листа, половину цибулини й невеликий шматочок моркви.
  8. Залийте інгредієнти водою і на сильному вогні доведіть до кипіння. Зменште вогонь, посоліть і варіть 20 хвилин.
  9. Другу половину цибулі наріжте маленькими кубиками, а решту моркви наріжте тонкою соломкою.
  10. У сковороді розігрійте олію й обсмажте цибулю з морквою 3-4 хвилини.
  11. Очищену картоплю наріжте середніми кубиками або шматочками довільної форми.
  12. З готового бульйону дістаньте шматочки риби, цибулю і моркву і процідіть бульйон.
  13. Шматочки риби звільніть від кісток.
  14. Перекладіть в рибний бульйон картоплю.
  15. Доведіть до кипіння, зменште вогонь і варіть близько 15 хвилин, до готовності картоплі.
  16. Коли картопля звариться, дістаньте з холодильника манне тісто і за допомогою чайної ложки опустіть в рибний бульйон галушки.
  17. Слідом за галушками в суп перекладіть шматочки риби.
  18. Потім додайте обсмажені цибулю з морквою.
  19. Доведіть суп до кипіння і варіть його близько 5 хвилин, до того моменту, поки галушки не спливуть.
  20. Дрібно наріжте 1-2 гілочки кропу.
  21. Потім додайте в каструлю другу половинку лаврового листа, чорний мелений перець і подрібнений кріп.
  22. Перемішайте суп і зніміть каструлю з плити.
  23. Дайте рибному супу з манними галушками настоятися близько 10 хвилин. Потім розлийте по тарілках і подавайте до столу.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Вершковий суп з ковбасками, гарбузом та рисом

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close