Перші стравиРозсольник

Розсольник з квасолею і беконом

Готуємо не зовсім звичайний розсольник — без м’яса, але з беконом. Для ситності додамо ще й квасолю. М’ясний бульйон ми готувати не будемо, що спрощує приготування. Зате квасоля, якщо і не ускладнює приготування, то затягує його. А щоб квасоля швидше зварилася, заздалегідь замочимо її на кілька годин.

Інгредієнти:

  • Квасоля червона 150 грамів
  • Бекон 120 грамів
  • Огірок солоний 1-2 штуки
  • Картопля 4 штуки
  • Корінь селери 50 грамів
  • Морква (у мене заморожена, натерта) 50 грамів
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Часник 1 зубчик
  • Томатна паста 1 столова ложка
  • Олія соняшникова 60 мілілітрів
  • Лавровий лист 1 штука
  • Коріандр мелений 0,5 чайної ложки
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Зелень петрушки (кінзи або кропу) за смаком
  • Вода 2 літри

Приготування:

  1. Морква у мене сьогодні заморожена, вже натерта, ви можете використовувати свіжу.
  2. Картоплю очищаємо.
  3. Квасолю замочуємо на кілька годин. Можна замочити її напередодні, на ніч.
  4. Замочену квасолю заливаємо чистою водою і ставимо варитися на годину-півтори.
  5. Квасоля вариться, а ми займаємося іншими інгредієнтами.
  6. Цибулю очищаємо і дрібно нарізаємо.
  7. Картоплю нарізаємо кубиками.
  8. Якщо використовуєте свіжу моркву, очистьте її й натріть на крупній тертці.
  9. Селеру очищаємо і дрібно нарізаємо.
  10. Розігріваємо сковороду з 3 столовими ложками рослинної олії.
  11. Моркву і цибулю викладаємо на сковороду.
  12. Додаємо селеру до цибулі й моркви й обсмажуємо на сковороді на середньому вогні 5-7 хвилин, помішуючи.
  13. До обсмажених овочів додаємо томатну пасту й обсмажуємо ще хвилину.
  14. Бекон нарізаємо смужками, обсмажуємо на сковороді з рослинною олією.
  15. До квасолі додаємо бекон, лавровий лист і картоплю. Варимо 5 хвилин.
  16. Огірки натираємо на крупній тертці.
  17. Додаємо огірки. Варимо ще 10 хвилин.
  18. Додаємо пасеровані овочі й варимо до готовності.
  19. Часник очищаємо і видавлюємо через прес.
  20. Зелень петрушки / кінзи / кропу промиваємо і дрібно нарізаємо. Трохи зелені залишаємо для подачі супу.
  21. У готовий суп додаємо часник, зелень, сіль, чорний мелений перець, мелений коріандр і лавровий лист.
  22. Перемішуємо, накриваємо кришкою і залишаємо на 10 хвилин.
  23. Розливаємо розсольник з квасолею і беконом по тарілках, посипаємо свіжою зеленню, що залишилася і подаємо.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Розсольник з пшоном

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close