Перші стравиРозсольник

Розсольник польський

Приготуємо розсольник по-польськи, який буде відрізнятися від звичних нам рецептів тим, що в ньому відсутня перлова крупа. І, однак, розсольник без перловки виходить ситним і дуже смачним. Його оксамитовий вершковий смак підкорить серця багатьох гурманів.

Розсольник по-польськи на його батьківщині називають огірковою зупою. Основною родзинкою і головною відмінністю цього варіанту розсольнику є заправка зі сметани й муки.

Інгредієнти:

  • Бульйон 2 літри
  • Огірки солоні 4 штуки
  • Огірковий розсіл 100 мілілітрів
  • Картопля 4 штуки
  • Морква 1 штука
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Сметана 5 столових ложок
  • Борошно пшеничне 1 столова ложка
  • Олія рослинна 1 столова ложка
  • Цукор 0.5 чайної ложки
  • Сіль 2 чайні ложки
  • Перець чорний мелений 1 щіпка
  • Цибуля зелена 0.5 пучка

Приготування:

  1. Очищаємо картоплю, миємо й нарізаємо кубиками середнього розміру.
  2. Картопляні кубики відправляємо в бульйон, солимо, доводимо до кипіння, накриваємо кришкою і варимо на невеликому вогні до готовності.
  3. Поки готується картопля, очистимо й дрібно наріжемо ріпчасту цибулю.
  4. Очищену моркву натерти на крупній тертці.
  5. Огірки також натираємо на тертці з великими отворами.
  6. На невеликій кількості рослинної олії обсмажуємо цибулю до прозорості.
  7. Під час смаження цибулі обов’язково додаємо трохи цукру.
  8. Відправляємо до цибулі натерту моркву. Обсмажуємо разом овочі ще хвилин 7.
  9. Коли картопля зварилася, відправляємо в каструлю цибулю з морквою.
  10. Слідом за овочами відправляємо в каструлю і натерті огірки. І додаємо огірковий розсіл.
  11. Якщо у вас розсіл дуже солоний, додати його можна менше або взагалі не додавати.
  12. До сметани додаємо борошно, перемішуємо.
  13. Додаємо трохи води або просто бульйону з каструлі, розмішуємо, доводячи все до рідкого стану.
  14. Сметанну суміш додаємо в суп. Добре перемішуємо. Доводимо до кипіння, постійно помішуючи. Даємо покипіти буквально 2 хвилини й відключаємо.
    Розсольник по-польськи готовий!

Даємо супу ще хвилин 10 настоятися і можна подавати до столу. У кожну тарілку додаємо трохи чорного меленого перцю і дрібно рубаної зеленої цибулі.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Класичний розсольник з рисом і нирками

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close