БорщіПерші страви

Пісний овочевий борщ з часником

Відмінне блюдо для тих, хто веде здоровий спосіб життя.

Інгредієнти:

  • Капуста ½ качана
  • Буряк 2 штуки
  • Помідори 2 штуки
  • Картопля 2 штуки
  • Морква 1 штука
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Часник 2 зубчики
  • Соняшникова олія 2 столові ложки
  • Сіль 1 столова ложка
  • Цукор
  • Оцет
  • Лавровий лист

Приготування:

  1. Промити й нарізати соломкою моркву, ріпчасту цибулю, картоплю і буряк.
  2. Білокачанну капусту нашаткувати.
  3. Помідори бланшувати в окропі, очистити від шкірки, нарізати кубиками.
  4. Часник очистити й пропустити через прес або натерти.
  5. Закип’ятити воду, покласти капусту і картоплю, сіль – за смаком.
  6. Прогріти рослинну олію на сковороді, обсмажити цибулю і моркву протягом п’яти хвилин.
  7. Додати нарізаний буряк, цукор і столовий оцет, прогріти на мінімальному вогні п’ять хвилин.
  8. Всипати кубики томатів, тушкувати ще двадцять хвилин.
  9. Готове обсмажування перекласти в суп, довести до кипіння, пінку зняти.
  10. Додати лавровий лист, варити п’ять хвилин, потім – часник.
  11. Блюдо накрити кришкою, вогонь погасити.
  12. Подати до столу зі сметаною і зеленню.

Порада

Щоб борщ був червоним, частину буряка можна натерти й залити оцтом. Додати в суп за кілька хвилин до закінчення приготування.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Зелений борщ з телятиною і часником

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close