БорщіПерші страви

Пісний борщ з житніми галушками

Суп без м’яса буде більш ситним, якщо додати в нього ароматні галушки.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна 300 грамів
  • Буряк 1 штука
  • Морква 1 штука
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Перець солодкий болгарський 1 штука
  • Зелень
  • Спеції
  • Соняшникова олія

Для галушок:

  • Вода 170 мілілітрів
  • Борошно житнє 150 грамів
  • Соняшникова олія 70 мілілітрів
  • Сіль 10 грамів

Приготування:

  1. Ріпчасту цибулю порубати й спасерувати на олії.
  2. Додати нарізану соломкою моркву. Прогрівати ще десять хвилин.
  3. Натерти буряк і обсмажити окремо.
  4. Просіяти житнє борошно, посолити, влити воду, олію, замісити тісто. Воно повинно бути пластичним, м’яким.
  5. Накрити тканиною, залишити на деякий час.
  6. Від отриманого тіста відщипнути пальцями невеликі галушки, скачати кульками, кожен шматочок трохи придавити.
  7. Налити в каструлю воду, посолити, опустити галушки, перемішати.
  8. Додати овочеве обсмажування, буряк.
  9. Прогріти все разом п’ять хвилин.

Порада

Блюдо подати до столу зі свіжою домашньою сметаною, зеленню.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Борщ з ребрами, кабачком і молодою капустою

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close