БорщіПерші страви

Пісний борщ з сушеними грибами та чорносливом

Оригінальне поєднання продуктів, рецепт за мотивами старовинної української кухні.

Інгредієнти:

  • Буряк 300 грамів
  • Капуста 300 грамів
  • Гриби сушені 100 грамів
  • Морква 60 грамів
  • Цибуля ріпчаста 60 грамів
  • Чорнослив 50 грамів
  • Томатна паста 40 грамів
  • Часник 5 зубчиків
  • Зелень
  • Спеції
  • Соняшникова олія

Приготування:

  1. Замочити в чистій воді сушені гриби.
  2. Через дві чи три години продукт можна відварити в тій же рідині до м’якого стану.
  3. Гриби вийняти, нашаткувати, процідити відвар.
  4. Чорнослив без кісточок добре промити, зварити в невеликій кількості води, процідити.
  5. Сухофрукти порубати шматочками.
  6. Нарізати цибулю і моркву, спасерувати на олії, додати тертий буряк і томатну пасту, склад прогрівати двадцять хвилин.
  7. Грибний бульйон закип’ятити, посолити, викласти готові овочі.
  8. Влити відвар, що залишився від чорносливу.
  9. Всипати шматочки сухофруктів, рубану зелень і гриби.
  10. Прокип’ятити борщ протягом хвилини й подати до столу.

Порада

За бажанням зелень можна насипати в готовий суп вже на столі.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Борщ з молодої капусти

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close