ОкрошкаПерші страви

Окрошка на кефірі й мінералці

Літо! Спека! Саме час для смачної, освіжаючої й прохолодної окрошки! Багато хто любить класичну окрошку на квасі, але сьогодні ми приготуємо не менше смачну окрошку на кефірі й мінералці. Обов’язково приготуйте цей холодний літній суп, який відмінно втамовує голод і спрагу в літню спеку!

Інгредієнти:

  • Кефір 500 мілілітрів
  • Газована (або мінеральна) вода 500 мілілітрів
  • Картопля 2 штуки
  • Огірки (середні) 2-3 штуки
  • Редиска 150 грамів
  • Яйця 3 штуки
  • Ковбаса варена 200 грамів
  • Зелена цибуля пів пучка
  • Кріп пів пучка
  • Сіль за смаком
  • Мелений перець за смаком

Приготування:

  1. Картоплю відварюємо в мундирі, даємо охолонути й очищаємо від шкірки.
  2. Нарізаємо картоплю кубиками й перекладаємо в більшу миску або каструлю.
  3. Шинку або варену ковбасу теж нарізаємо кубиками. Замість шинки можна взяти сервелат. Можна взяти курку, телятину, свинину, в принципі підходить практично будь-яке м’ясо.
  4. Перекладаємо ковбасу в миску до картоплі.
  5. Тепер займемося огірками: половину огірків нарізаємо дрібними кубиками, можна попередньо очистити від шкірки. А решту натираємо на тертці. Таким чином, ми отримуємо хорошу, приємну консистенцію і густоту окрошки, і додаткову соковитість, і ніжність. Перекладаємо огірки в миску.
  6. Редиску натираємо на крупній тертці. Редиски можна взяти трохи більше, вона надає соковитість і пікантність окрошці, але знову ж орієнтуйтеся на свій смак і на те, наскільки гостра у вас редиска.
  7. Також перекладаємо редиску в миску до овочів.
  8. Дрібно нарізаємо кріп і зелену цибулю.
  9. До зелені, що залишилася додаємо хорошу щіпку солі й трохи помнемо руками, щоб зелена цибуля, та й кріп, віддали нам частину свого соку.
  10. Додаємо зелень в миску до овочів.
  11. І також додаємо в окрошку відварені рубані яйця.
  12. Все добре перемішуємо. Додаємо сіль і мелений перець за смаком.
  13. І на завершення, змішуємо холодний кефір з холодною газованою або мінеральною водою. Замість мінералки можна просто взяти чисту фільтровану або кип’ячену воду.
  14. І заправляємо наші овочі розведеним кефіром.
  15. Все перемішуємо й окрошка готова. За смаком приправляємо її сіллю і перцем, якщо хочете, можна додати трохи кислоти, за смаком, наприклад сік лимона або трішки оцту, якщо на ваш смак така кислинка проситься.
  16. Розливаємо окрошку по тарілках і при подачі посипаємо зеленню.
  17. Смачна літня окрошка готова!

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Окрошка з шинкою і вареною ковбасою на сметані

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close