Перші стравиХарчо

Наваристий суп харчо зі свинини

Сьогодні ми розглянемо рецепт супу харчо не з традиційної яловичини й не зі звичної баранини, а зі свинини. Харчо зі свинини був придуманий на просторах України, і на це є кілька причин: по-перше, свиню легше відгодувати, ніж корову, і м’ясо її буде ніжніше, по-друге, свинина набагато дешевше яловичини, що вкрай важливо для сучасних домогосподарок.

Ну що ж, приготуймо суп харчо з додаванням свинини.

Інгредієнти:

  • Свиняче м’ясо охолоджене 0,5 кілограма
  • Цибуля ріпчаста 2 штуки
  • Часник 4 зубчики
  • Одна морквина
  • Горіхи волоські 100 грамів
  • Помідори 4 штуки
  • Сіль
  • Винний оцет
  • Гвоздика
  • Хмелі-сунелі
  • Кориця
  • Чорний перець – за смаком
  • Вода
  • Рослинна олія
  • Вершкове масло
  • Улюблена вами зелень – за смаком.

Приготування:

  1. Для початку необхідно розрізати м’ясо на порційні шматочки, причому робити це потрібно обов’язково поперек волокон. Можна взяти для харчо зі свининою як філе, так і ребра. Промиваємо м’ясо проточною водою в друшляку і залишаємо для того, щоб стекла зайва вода.
  2. Овочі потрібно помити й нарізати таким чином: цибулю потрібно порізати півкільцями, моркву – стовпчиками, помідори – кубиками. Наливаємо на сковорідку олію, додаємо цибулю і моркву, смажимо цибулю до прозорості, це займає близько 5 хвилин. Далі перекладаємо все це в казан і додаємо до овочів ребра. Смажимо на середньому вогні близько 30 хвилин.
  3. У цей час робимо заправку для супу. Кладемо в блендер волоські горіхи, помідори, зубчики часнику, вершкове масло і всі приготовані вами приправи. Перекручуємо до стану однорідної маси. Одночасно доводимо до кипіння 3 літри води, і якщо обсяг казана дозволяє, заливаємо його туди, а якщо немає, то перекладаємо м’ясо й овочі в каструлю і в ній продовжуємо готувати харчо з м’яса свинини.
  4. Варимо суміш ще приблизно 20 хвилин. Потім додаємо винний оцет для підкислення, ретельно перемішуємо, солимо і насипаємо в суп рублену зелень. Після чого можна сказати, що запашне блюдо зі свинини готово і його можна подавати на стіл.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close