Перші стравиСупи

Курячий суп з овочами й гречаними галушками

Оригінальний і насичений смак цього корисного курячого супу з галушками з гречаного борошна, кабачком і солодким перцем обов’язково запам’ятається. Готується суп просто і швидко, буквально за пів години.

Інгредієнти:

  • Куряче стегенце 1 штука (400 грамів)
  • Картопля 3-4 штуки (400 грамів)
  • Кабачок 1 штука (200 грамів)
  • Перець болгарський 1/2 штуки (100 грамів)
  • Морква 1 штука (150 грамів)
  • Цибуля ріпчаста 1-2 штуки (150 грамів)
  • Паприка солодка мелена 1 чайна ложка
  • Петрушка свіжа 1 пучок
  • Базилік свіжий (для подачі, за бажанням) кілька листочків
  • Сіль 2/3 чайної ложки
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Вода 1,5 літри

Для галушок:

  • Борошно гречане 1 стакан (120 грамів)
  • Яйце 1 штука
  • Сіль 1/3 чайної ложки
  • Вода 3 столові ложки

Приготування:

  1. Для цього супу підійдуть будь-які частини курки, я використовувала куряче стегенце.
  2. З курячого стегенця зніміть шкіру, видаліть кістки. Наріжте куряче м’ясо невеликими шматочками.
  3. У каструлі з товстим дном обсмажте куряче м’ясо 5-7 хвилин, до легкої рум’яності.
  4. Кабачок наріжте великими скибочками.
  5. Болгарський перець почистьте від насіння і наріжте невеликими кубиками.
  6. Моркву почистьте і наріжте невеликими шматочками. Цибулю почистьте і наріжте кубиками.
  7. Картоплю почистьте і наріжте невеликими шматочками.
  8. Всі нарізані овочі викладіть в каструлю до обсмаженої курки.
  9. Залийте вміст каструлі гарячою водою.
  10. Доведіть суп до кипіння і варіть на невеликому вогні до готовності картоплі.
  11. Для приготування гречаних галушок вбийте в миску яйце, всипте гречану муку й 1/3 чайної ложки солі. Додаючи по 1 столовій ложці води, замісіть туге тісто. У мене пішло 3 столові ложки води.
  12. Скачайте з тіста ковбаску товщиною 3-4 см і наріжте її шматочками шириною 3 см. Притисніть шматочки тіста виделкою до столу, надаючи їм ребристу форму.
  13. Зелень петрушки дрібно наріжте і додайте в суп. Всипте паприку.
  14. Опустіть гречані галушки в киплячий курячий суп, при необхідності додайте ще води.
  15. Варіть курячий суп з овочами й гречаними галушками на маленькому вогні ще 10-15 хвилин. Додайте сіль і чорний мелений перець за смаком. Перемішайте.
  16. Ароматний курячий суп з овочами й галушками з гречаного борошна готовий. Дайте супу настоятися на виключеній плиті ще близько 10 хвилин.
  17. Розлийте суп по порційних тарілках, прикрасьте свіжою зеленню (петрушкою або базиліком).
  18. Подавайте блюдо до столу з чорним житнім хлібом.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Грибний суп

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close