Перші стравиСупи

Курячий суп з картоплею і рисом

Смачний, легкий, наваристий курячий суп з картоплею і рисом буде прекрасним обідом для всієї родини. Можна брати будь-які частини курки: ніжки, стегенця, крильця, філе або спинку. При використанні курячого філе треба враховувати, що суп вийде легким за смаком і менш наваристим. Приступимо до його приготування.

Інгредієнти:

  • Курячі ніжки 2 штуки
  • Морква 1 штука
  • Цибуля ріпчаста 0.5 штуки
  • Картопля 4 штуки
  • Рис 0.5 склянки
  • Кухонна сіль 2 чайні ложки
  • Петрушка 3 гілочки
  • Соняшникова олія 2 столові ложки
  • Вода 2 літри

Приготування:

  1. Дрібно нарізаємо ножем очищену від лушпиння цибулю.
  2. Очищену моркву натираємо на середній тертці.
  3. Обсмажуємо цибулю і моркву на соняшниковій олії до рум’янцю, періодично помішуючи лопаткою.
  4. Кладемо в каструлю курячі ніжки, ріпчасту цибулю, моркву, кухонну сіль, наливаємо води й накриваємо кришкою. Ставимо вариться суп на середньому вогні до закипання води, потім зменшуємо вогонь і продовжуємо його приготування.
  5. Нарізаємо ножем очищену від шкірки картоплю на невеликі кубики.
  6. Рис ретельно промиваємо під проточною водою.
  7. Через 40 хвилин після закипання курячого супу, кладемо в нього нарізану картоплю і промитий рис. Варимо курячий суп до готовності рису і картоплі. Періодично помішувати суп ложкою, щоб рис не пригорів до дна каструлі.
  8. Наливаємо курячий суп з картоплею і рисом в глибокі тарілки, посипаємо дрібно нарізаною зеленню петрушки й подаємо до столу.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Густий томатний суп з м’ясом

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close