Перші стравиСупи

Курячий суп

Простий курячий суп в корейському стилі — з зеленою цибулею, соєвим соусом і кунжутом. Подається суп з відвареним яйцем, яке відповідає не тільки за гарний зовнішній вигляд, а й додає супу поживності.

Інгредієнти:

  • Курка (в мене гомілки) 400 грамів
  • Часник 0,5 зубчика
  • Кунжут 2 чайні ложки
  • Цибуля зелена 20 грамів
  • Яйце 1 штука
  • Соєвий соус 20 мілілітрів
  • Перець чорний мелений 1 щіпка
  • Сіль 0,5 чайної ложки
  • Вода 850 мілілітрів

Приготування:

  1. У каструлю налити приблизно 850 мілілітрів води, викласти туди куряче м’ясо, посолити й поставити на великий вогонь. Після закипання зняти піну, зменшити вогонь до мінімуму і варити до тих пір, поки м’ясо не буде легко протикатись гострим предметом (приблизно 30-40 хвилин).
  2. Яйце відварити круто (8-10 хвилин після закипання) і остудити в холодній воді.
  3. Часник очистити й дрібно нарізати.
  4. Остигле яйце очистити від шкаралупи й нарізати тонкими часточками.
  5. З готового бульйону дістати курку. Куряче м’ясо відокремити від кісток, видалити шкіру.
  6. Курячий бульйон процідити й заправити частиною соєвого соусу (10 мілілітрів).
  7. Розібрати куряче м’ясо на волокна і нарізати невеликими шматочками.
  8. Зелену цибулю дрібно нарізати, потовкти у ступці й додати до курячого м’яса.
  9. Заправити куряче м’ясо залишками соєвого соусу, кунжутом і часником. Перемішати.
  10. Розподілити куряче м’ясо між двома тарілками, залити бульйоном і посипати кунжутом.
  11. У кожну порцію супу додати по 2 часточки яйця, посипати свіжомеленим перцем.
  12. Зелену цибулю, що залишилась нарізати шматочками по 1,5 см і прикрасити суп в тарілці.
  13. Курячий суп готовий до подачі.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Курячий суп з цвітною капустою, грибами й сметаною

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close