Крем-супПерші страви

Крем-суп з спаржі

Сьогодні ми приготували для пучка зеленої спаржі невеличкий сюрприз. Навіщо сюрпризи, якщо відварена на пару спаржа як гарнір і так відмінно піде і до риби, і до яєць пашот і до дорогих сортів шинки. Наприклад, до італійської прошутто і навіть до сирокопченого бекону. І читач матиме рацію. Правда, ми все одно не будемо в черговий раз крутити рулети, рецепти яких заполонили інтернет, а приготуємо із зеленої спаржі неймовірно красивий і жахливо ніжний крем-суп.

Суп зі спаржі? Так, суп! І дуже ніжний і смачний, хочу сказати, суп! І ще. Молоді пагони не вимагають тривалого кип’ятіння. Тому цей рецепт супу із зеленої спаржі по простоті і швидкості приготування претендує на звання рекордсмена. Звичайно, ви можете піти ще далі і ще трохи ускладнити цей рецепт, а сам суп з спаржі зробити ще більш вишуканим. Для цього майже готовий супчик просто протріть через дрібне сито. Зрозуміло, після того, як весь вміст каструлі буде подрібнене блендером в ніжне зелене пюре.

Фінішний вензель, яким я пропоную прикрасити супчик перед подачею на стіл, кому-то може здатися необов’язковим зовсім. І кожен вирішить для себе сам, покласти в тарілку ложку сметани або задурити на приготуванні цього вершково-пармезанового крему. Будь-який варіант має право на життя. Але крем-суп із зеленої спаржі гідний кращого. Тому не пошкодуйте додаткову пару хвилин свого дорогоцінного часу і напевно, ви оціните всю гармонійність цієї страви …

Інгредієнти:

  • Вершкового масла 2 столові ложки
  • 1 цибулина, дрібно порізати
  • Пагонів зеленої спаржі 500 грамів
  • Сіль за смаком
  • Курячого бульйону 4 склянки
  • Води 1 стакан
  • Каєннський і мелений чорний перець за смаком
  • Щіпка мускатного горіха
  • Жирних вершків 20-30% 1/2 склянки

Для прикраси:

  • Вершків 1/4 стакана
  • Тертого Парміджано-Реджано 1 столова ложка
  • Цедри лимона 1 чайна ложка

Приготування:

  1. У каструлі з товстим дном на середньому вогні розтопіть вершкове масло і обсмажте дрібно порізану цибулю 10 хвилин до легкої золотистості. Влийте в каструлю курячий бульйон і воду. Доведіть до кипіння, посоліть і варіть на малому вогні 3-5 хвилин.
  2. Спаржу поріжте на невеликі шматочки і відправте в каструлю. Варіть супчик хвилин 5-10 і зніміть з вогню.
  3. Занурювальним блендером змішайте суп до одноманітного стану. Для більш вишуканого смаку, процідіть подрібнений суп через дрібне сито. Потім поверніть все в каструлю і поставте на малий вогонь. Приправте каєннським і чорним перцем. Додайте мускатний горіх, відкоригуйте по солі і влийте півсклянки жирних вершків. Перемішайте і зніміть з вогню.
  4. У невеликій мисці з’єднайте чверть склянки вершків, тертий Парміджано-Реджано, лимонну цедру і гарненько все перемішайте. Порцію супу полийте столовою ложкою Парміджано-Реджано-лимонно-вершковим кремом.
  5. За смаком присипте дрібкою лимонної цедри і каєннським перцем.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Гороховий суп зі шпинатом, м’ятою і кінзою

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close