Крем-супПерші страви

Крем-суп з печериць і картоплі

Смачний насичений грибний суп з густою кремовою текстурою. Всі просять добавки! А готується такий крем-суп дуже швидко!

Інгредієнти:

  • Печериці 300 грамів
  • Картопля (середнього розміру) 3-4 штуки
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Вода (або бульйон курячий / овочевий) 1,5 літри
  • Вершки 33% жирності (за бажанням) 200 мілілітрів
  • Олія рослинна (для смаження) 2 столові ложки
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Для подачі:

  • Сухарики до смаку
  • Зелень свіжа за смаком

Приготування:

  1. Гриби промиваємо, обсушуємо і ріжемо невеликими шматочками.
  2. Дрібно нарізаємо цибулю.
  3. Картоплю ріжемо середніми кубиками.
  4. У каструлю, в якій будемо варити суп, наливаємо трохи рослинної олії й в ній обсмажуємо гриби, трохи солимо і перемішуємо. Додаємо цибулю й обсмажуємо до прозорості.
  5. Наливаємо воду. (Воду можна замінити будь-яким бульйоном, тоді суп буде більш ситним і смачним.)
  6. Доводимо до кипіння. Додаємо картоплю. Варимо під кришкою на повільному вогні до м’якості картоплі, приблизно хвилин 15-20.
  7. Зливаємо трохи бульйону, щоб пізніше їм регулювати густоту супу.
  8. Занурювальним блендером всю супову суміш перетворюємо в однорідне пюре.
  9. Додаємо в суп-пюре з печериць і картоплі жирні вершки. Вершки додадуть грибному супу-пюре ніжний смак.
  10. (Можна не додавати вершки, тоді суп буде пісним.)
  11. Регулюємо густоту супу, додаючи в нього залишений раніше бульйон. Додаємо сіль і перець за смаком, перемішуємо. Ставимо крем-суп на вогонь і доводимо до кипіння.
  12. Грибний крем-суп подаємо з добре обсмаженими / підсушеними сухариками й зеленню. Готуйте з задоволенням! І не відмовляйте собі в добавці!

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Гарбузовий суп-пюре з вершками

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close