Крем-супПерші страви

Крем-суп з білих грибів

Мірпуа – традиційна овочева суміш з французької кухні, в неї входить ріпчаста цибуля, селера і морква. За однією з версій назву приправа отримала в честь Шарля-П’єра-Гастона Франсуа де Леві Мірпуа, аристократа і фельдмаршала.

Інгредієнти:

  • Гриби білі 400 грамів
  • Бульйон курячий 350 мілілітрів
  • Вершки 250 мілілітрів
  • Гриби білі сушені 15 грамів
  • Картопля 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Борошно 3 столові ложки
  • Масло вершкове 2 столові ложки
  • Рослинна олія 2 столові ложки
  • Приправа овочева (Мірпуа) 1 столова ложка
  • Чебрець 1 щіпка
  • Зелень за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. Свіжі білі гриби вимити, два залишити для прикраси блюда.
  2. Ніжки відокремити від капелюшків, крупно порубати.
  3. Капелюшки тонко нарізати.
  4. Ніжки викласти в каструлю з водою, відварити, при готовності додати Мірпуа, чебрець і часник.
  5. Пластинки капелюшків обсмажити на оливковій олії протягом п’ятнадцяти хвилин, посолити за смаком.
  6. Отриману рідину додати в бульйон.
  7. За десять хвилин до готовності грибного супу перекласти в нього засмажку, чебрець і часник видалити.
  8. Розтопити вершкове масло, всипати борошно, смажити на тихому вогні три хвилини.
  9. Влити склянку грибного бульйону, прогрівати сім хвилин, помішувати.
  10. Суп і заправку з борошном перелити в блендер, збити до однорідного стану, повернути в каструлю, довести до кипіння.
  11. Сіль і перець – за смаком, влити вершки.
  12. Зняти з вогню.
  13. Залишені гриби тонко нарізати, обсмажити й прикрасити суп в тарілках.

Порада

У суп також можна додати картоплю, страва стане густіша, насиченіша, калорійніша.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Сирний крем-суп з броколі

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close