ОкрошкаПерші страви

Класична окрошка на квасі з ковбасою

Всіма улюблена, особливо в спеку, як же вона хороша!
Море рецептів, у кожного є свій, найулюбленіший. Я віддаю перевагу швидше класиці – на квасі, тому нарізаю всі інгредієнти й ставлю миску в холодильник. Кожен вже порційно додає собі сіль і заправку. Вона може бути різною: – кефір, сироватка, тан, айран, мінералка, вода й оцет .., додають гірчицю, хрін, сметану, майонез … Хто що любить, примудряються навіть додати майонез і з’їсти як салат, схоже на ” Олів’є “! Можна запросто догодити всім, та й готується всесезонно.

Інгредієнти:

  • Картопля 4 штуки
  • Яйця 4 штуки
  • Огірки 1 штука
  • Зелений горошок 400 грамів
  • Редис 5 штук
  • Варена ковбаса 300 грамів
  • Зелень 40 грамів
  • Сіль за смаком
  • Квас 1 літр

Приготування:

  1. Підготувати продукти. Картоплю відварити будь-яким способом. Яйця відварити на круто, хвилин 12, дати охолонути.
  2. Добре промити зелень, обсушити, нарізати дрібно. Злегка посолити й пом’яти товкачем, щоб вона стала м’якою і виділила сік і аромат. Нарізати картоплю, ковбасу, огірок, яйця приблизно однаковим кубиком. Редиску я ріжу дрібніше.
  3. У великій мисці змішати всю нарізку, зелень, зелений горошок. Сіль більше не додаю. Накрити кришкою і прибрати в холодильник, зберігатися може два дні, а може і довше, але у нас з’їдають.
  4. Порційно кладу заготовку окрошки, а далі кожен до смаку додає, що йому на цей момент більше хочеться, будь-який з варіантів буде смачним.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close