Перші стравиСупи

Картопляно-квасолевий суп з курячою печінкою

Суп з консервованою квасолею і курячою печінкою готується дуже швидко. Такий супчик виручить, коли часу для приготування обіду дуже мало. Рецепт цікавий тим, що ріпчаста цибуля не додається в суп нарізаною й обсмаженою, а вариться цілою. Це підійде тим, хто не дуже любить, щоб цибуля попадалась в супі.

Інгредієнти:

  • Печінка куряча 400 грамів
  • Картопля 400 грамів
  • Квасоля консервована 1 банка (350 грамів без рідини)
  • Цибуля ріпчаста 100 грамів
  • Морква 100 грамів
  • Масло вершкове 40 грамів
  • Олія рослинна 15 мілілітрів (1 столова ложка)
  • Гвоздика запашна 1-2 штуки (або 1 щіпка меленої)
  • Перець запашний горошок 5-7 штук
  • Сіль за смаком
  • Кріп свіжий 15-20 грамів
  • Вода 2,1 літра

Приготування:

  1. Готуємо необхідні продукти. Наливаємо в каструлю воду і доводимо до кипіння.
  2. Поки закипає вода, моркву очищаємо і натираємо на крупній тертці.
  3. У сковороді розігріваємо рослинну олію і вершкове масло і викладаємо моркву.
  4. Обсмажуємо моркву на середньому вогні близько 7 хвилин до золотистого кольору.
  5. Картоплю очищаємо і нарізаємо середніми шматочками.
  6. Печінку промиваємо, обрізаємо жилки й нарізаємо середніми шматочками.
  7. Очищаємо ріпчасту цибулю.
  8. У киплячу воду кладемо картоплю, очищену цілу ріпчасту цибулю, гвоздику і запашний перець.
  9. Також додаємо в каструлю обсмажену моркву і доводимо до кипіння.
  10. Як тільки суп закипить, кладемо печінку і варимо суп на невеликому вогні 15 хвилин. За кілька хвилин до кінця приготування додаємо сіль.
  11. З квасолі зливаємо рідину і промиваємо квасолю.
  12. Кладемо квасолю в суп і варимо ще 2-3 хвилини.
  13. Знімаємо суп з вогню, накриваємо кришкою і даємо постояти 10 хвилин.
  14. Дрібно нарізаємо зелень кропу.
  15. Готовий суп розливаємо по тарілках.
  16. У кожну порцію додаємо подрібнений кріп.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Овочевий суп з шинкою, горошком і плавленим сиром

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close