Перші стравиСупи

Холодний суп з баклажанами

Холодний суп з баклажанами — пікантний, оригінальний і дуже смачний. У страві добре поєднуються легкий аромат обсмаженого часнику, лимонної цедри й трав — базиліка, кропу і петрушки. Це відмінне блюдо для теплої пори року, особливо коли жарко і не хочеться довго стояти біля плити.

Інгредієнти:

  • Баклажани 480 грамів
  • Кефір (або кисле молоко) 600 мілілітрів
  • Сметана 100 мілілітрів
  • Лимон 150 грамів
  • Часник 1-2 зубчики
  • Петрушка 20 грамів
  • Кріп 20 грамів
  • Базилік 30 грамів
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Оливкова олія 70 мілілітрів
  • Вода очищена 150 мілілітрів

Приготування:

  1. Баклажани нарізаємо кубиками (від шкірки очищати не потрібно).
  2. У сковороді розігріваємо оливкову олію.
  3. Часник подрібнюємо ножем і обсмажуємо 20-30 секунд.
  4. У сковороду додаємо баклажани.
  5. Обсмажуємо баклажани близько 10 хвилин на середньому вогні, поки вони не підрум’яняться і не стануть м’якими. В кінці обсмажування баклажани солимо і перчимо до смаку. Готові баклажани перекладаємо на тарілку, щоб охололи.
  6. Лимон розрізаємо на 2 половини. З половини лимона натираємо цедру. Цедри вийде близько 1 столової ложки. Другу половину ріжемо часточками й залишаємо для оформлення супу.
  7. Дрібно нарізаємо листочки базиліку, петрушку і кріп.
  8. Трохи зелені можна залишити для подачі.
  9. У мисці з’єднуємо кефір, сметану, воду, всю нарізану зелень і цедру лимона. Додаємо за смаком сіль і чорний мелений перець.
  10. Перемішуємо.
  11. Додаємо в кефірну суміш 2/3 частини баклажанів.
  12. Перемішуємо. При бажанні можна охолодити суп в холодильнику.
  13. У кожну порцію холодного супу додаємо шматочки баклажана що залишилися, часточки лимона, прикрашаємо листочками базиліку або петрушки.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Французький цибулевий суп

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті
1 thought on “Холодний суп з баклажанами”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close